Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ...Κατάσταση έκτακτης ανάγκης ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ ΚΑΜΠΑΝΩΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Σκηνικό «πολέμου» επικρατεί στα ορεινά χωριά του Έβρου. «Εχθρός» τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εδώ και πολλές ημέρες πλήττουν την περιοχή. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως το πρωί της Παρασκευής, δόθηκε εντολή από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να εκκενωθούν δύο οικισμοί στον Έβρο.
Πρόκειται για τα χωριά Λαγυνά και Πόρος οι κάτοικοι των οποίων μαζεύουν τα πράγματά τους με τις καμπάνες να χτυπούν συνεχώς. Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης ανέφερε ότι, χθες το βράδυ, ότι το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφθασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν έσπασε το ανάχωμα που προστάτευε τον οικισμό από τα νερά. «Έχουμε μια πρωτοφανή, ιστορικά ποσότητα νερού στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης, προσθέτοντας ότι στο ύψος των Φερών, η ποσότητα των υδάτων φθάνει τα 2.850 κυβικά μέτρα/ ανά δευτερόλεπτο. Σύμφωνα με αναφορές η στάθμη του νερού έχει φτάσει και τα επτά μέτρα.
 Ο κ. Παυλίδης σημείωσε ότι μεγάλες πιέσεις υδάτων δέχεται και η περιοχή των Φερών, όπου εκκενώθηκε ο οικισμός Πόρος αργά χθες το βράδυ και περίπου 80 άτομα μετακινήθηκαν σε ξενοδοχεία της γύρω περιοχής. Σημείωσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις ανθρώπινες ζωές και ο ίδιος, όπως και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών, βρίσκονται στα σημεία που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι Νίκος Γκότσης,Αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα και Κώστας Μαυρίδης,Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Αλεξανδρούπολης, μιλούν στην κάμερα του Thrakinet TV Channel για τις προετοιμασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου