Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Χαλβάς Θεσσαλονίκης με λάδι και αλεύρι στο τηγάνι!...

αλευρι, τηγανι, θεσσαλονικης, λαδιΣου στέλνω μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις χαλβά Θεσσαλονίκης με λάδι και αλεύρι στο τηγάνι όπως τον φτιά
χνει η κουμπάρα μου.
 Η πρόταση είναι μια διαφορετική συνταγή από τις συνηθισμένες που θα βρεις για χαλβά καθώς η βάση της είναι το
αλεύρι, η γεύση της προέρχεται από την καρυδόψυχα και το σιρόπι στο οποίο δεν βάζει μέλι αλλά το κάνει με ζάχαρη και η όλη εκτέλεση της συνταγής γίνεται στο τηγάνι. Σου συνιστώ να την δοκιμάσεις και να την μαγειρέψεις και για οποιαδήποτε διευκρίνηση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.
 Υλικά 1 ποτήρι λάδι 2 ποτήρια αλεύρι 1 φακελάκι κανέλα Για το σιρόπι: 3 ποτήρια νερό 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη Για το πασπάλισμα: τριμμένη καρυδόψιχα Διαδικασία
 Βήμα 1 Ζεσταίνουμε στο τηγάνι το λάδι, ρίχνουμε μέσα λίγο - λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με την κανέλα και γυρίζουμε σε σιγανή φωτιά με ξύλινο κουτάλι, ωσότου το αλεύρι πάρει ένα χρώμα καφέ σκούρο.
 Βήμα 2 Ετοιμάζουμε στο μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα το σιρόπι και το ρίχνουμε καυτό στο αλεύρι, ανακατεύοντας το χαλβά μέχρι να πήξει.
 Βήμα 3 Αμέσως μετά τον κατεβάζουμε από τη φωτιά.
 Βήμα 4 Όταν κρυώσει λίγο, τον βάζουμε σε μικρά φορμάκια που τα ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Βήμα 5 Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με καρυδόψιχα τριμμένη. Αν έφτιαξες τον χαλβά Θεσσαλονίκης με λάδι και αλεύρι στο τηγάνι στείλε μας τις εντυπώσεις σου και αν ήταν τόσο νόστιμος όσο φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου