Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Νέο σκάνδαλο σε εξοπλιστικά με μίζες 62 εκατ. ευρώ!...

Νέα υπόθεση με μίζες ύψους 62 εκατ. ευρώ ερευνά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Τόσκας. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, ο Νίκος Τόσκας αναφέρθηκε σε έγγραφο που ερευνάται και από το οποίο προκύπτει πως έχουν δοθεί 62 εκατομμύρια “από εδώ και από εκεί”.
 “Δεν είναι εύκολη υπόθεση η αντιμετώπιση των σκανδάλων. Πολλών σκανδάλων οι αιτίες είναι εισαγόμενες, με ένα μεγάλο μέρος προερχόμενο από τη Γερμανία. Όποιος λάδωνε έξω σε άλλα θέματα, από μετρό μέχρι οτιδήποτε, ο ίδιος λάδωνε και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε ένα σχετικό έγγραφο αυτές τις μέρες και ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται με 62 εκατομμύρια που δόθηκαν από εδώ και από εκεί στο χώρο της άμυνας”, είπε και συνέχισε:
 “Επομένως, εδώ θα πρέπει να γίνουν ριζοσπαστικές τομές σε όλη τη διαδικασία προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν έχουμε να ανακαλύψουμε τον τροχό εκ νέου εδώ. Σε πάρα πολλές χώρες έχουν εφαρμοστεί απλοί μηχανισμοί, γιατί ξέρετε, η πολυπλοκότητα και η γραφειοκρατία καλλιεργεί τα σκάνδαλα και τη διαπλοκή”. Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας πως η Ελλάδα διακινδυνεύει τη θέση της στο ΝΑΤΟ εάν προσεγγίσει περισσότερο τη Ρωσία.
 “Οι δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού άμυνας αποτελούν ασυνήθιστα ωμή παρέμβαση επιδιώξεων άσκησης γερμανικής κυριαρχίας στην τρέχουσα συγκυρία των οικονομικών διαπραγματεύσεων. Δείχνουν και το πόσο στριμωγμένη είναι αυτή τη στιγμή η γερμανική εξωτερική πολιτική που φαίνεται ότι, για πρώτη ίσως φορά, χάνει έδαφος και δεν την εμπιστεύονται πλέον ως ηγεμονική δύναμη οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει αντιδράσεις και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού”, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου