Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Φυλακές Δομοκού: πώς εκτέλεσαν τον 47χρονο αρχιφύλακα στο «καρτέρι θανάτου»

Πρόκειται για αρχιφύλακα -πατέρα δύο παιδιών- ο οποίος «γαζώθηκε» στις 17.15 με καλάσνικοφ και πιστόλι έξω από το σπίτι του. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, οι δράστες είναι είτε ποινικοί επαγγελματίες εκτελεστές είτε τρομοκράτες. Και αυτό γιατί ο τρόπος που έδρασαν δείχνει επαγγελματισμό και καλή οργάνωση, ενώ σχεδόν βέβαιο θεωρείται από τους αστυνομικούς ότι το θύμα παρακολουθούνταν για αρκετό καιρό πριν το χτύπημα. Για το περιστατικό ενημερώνονται αναλυτικά οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι φοβούνται το ενδεχόμενο να πρόκειται για χτύπημα που σχετίζεται με την έντονη αντίδραση απέναντι στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας από κατηγορουμένους για συμμετοχή στις ένοπλες οργανώσεις.
 Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και της Ασφάλειας από την Αθήνα έφτασαν χτες στην περιοχή Κουβέλα Στυλίδας, όπου σημειώθηκε η μαφιόζικη εκτέλεση με θύμα τον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έστησαν ενέδρα στον 47χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού έξω από το σπίτι του. Τον περίμεναν να βγει, να μπει μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να μην μπορεί να ελιχθεί και του επιτέθηκαν με «βροχή» σφαιρών. Γάζωμένο βρέθηκε το θύμα από την γυναίκα του, η οποία σε κατάσταση σοκ το μόνο που μπόρεσε να ξεστομίσει είναι ότι είδε ένα μαύρο αυτοκίνητο να εξαφανίζεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στον Δομοκό εκτελούν υπηρεσία τόσο στις νέες φυλακές Γ’ Τύπου όσο και στις φυλακές Β’ Τύπου.
Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν υπάρξει έντονες αντιδράσεις από τους κρατουμένους για τις συνθήκες κράτησης στο Δομοκό. Ο 47χρονος αρχιφύλακας των φυλακών Δομοκούυπηρετούσε τα τελευταία δύο χρόνια στις φυλακές Δομοκού. Τους τελευταίους μήνες στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα λειτουργούν δύο πτέρυγες των νέων φυλακών Γ’ Τύπου (υψίστης ασφαλείας). Εκεί έχουν μεταχθεί πρόσφατα βαρυποινίτες του ποινικού χώρου και καταδικασμένοι για τρομοκρατία. Σύμφωνα με το ιστορικό, τον Οκτώβριο του 2014 ένα αιματηρό περιστατικό έγινε αφορμή για να απειληθούν από κρατουμένους σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Δομοκού. Αλβανοί ισοβίτες είχαν επιτεθεί σε 39χρονο ομοεθνή τους τραυματίζοντάς τον με μαχαίρι. Όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έτρεξαν για να επιβάλλουν την τάξη απειλήθηκαν από τρεις Αλβανούς ισοβίτες, οι οποίοι δεν τους άφηναν ούτε να περισυλλέξουν τον μαχαιρωμένο τραυματία. Χρειάστηκαν ενισχύσεις για να λήξει το περιστατικό και να γίνει η διακομιδή του στο νοσοκομείο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε χαρακτηριστικά:
 «Καταδικάζω απερίφραστα την άνανδρη και απεχθή δολοφονία του αρχιφύλακα του Καταστήματος Κρατουμένων Δομοκού. Εκφράζω τα συλλυπητήρια μου και θα συμπαρασταθώ ηθικά και υλικά στην οικογένειά του», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος, τη δολοφονία του αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, στη Λαμία. Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στους συναδέλφους του σωφρονιστικούς υπαλλήλους. «Η έρευνα θα δείξει τον ή τους ενόχους. Διαβεβαιώνω ότι η απόδοση της Δικαιοσύνης, η ενίσχυση της ασφάλειας στο πλαίσιο του σωφρονιστικού συστήματος και η προώθηση των εντός των τειχών ανθρωπιστικών παρεμβάσεων θα συνεχιστούν αταλάντευτα και θα ενταθούν», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου