Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ. Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Που θα το στρώσει στην Αττική - Βουτιά του υδράργυρου εως και 20 βαθμούς. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!

Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες - Που θα το στρώσει στην Αττική - Βουτιά του υδράργυρου εως και 20 βαθμούς - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Χιονίζει ήδη σε πολλές περιοχές, που θα πέσουν χιόνια τις επόμενες ώρες
 - Πότε και που θα το στρώσει στην Αττική
 - Την Τρίτη η χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας με πτώση της θερμοκρασίας εως και 20 βαθμούς
 - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο Newsit από τον Τάσο Αρνιακό
 Η επέλαση του πανελλαδικού χιονιά που ξεκίνησε τη νύχτα συνεχίζεται με τα χιόνια να κινούνται όλο και νοτιότερα. Που θα χιονίσει τις επόμενες ώρες Για σήμερα περιμένουμε κακοκαιρία με χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές ακόμη και στα πεδινά κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας. Βροχές και καταγίδες κατά τόπους ισχυρές περιμένουμε στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως τις ανατολικής και νότιας χώρας. Στις περιοχές του νοτίου Αιγαίου περιμένουμε καταιγίδες ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Οι περιοχές και οι πόλεις που θα πληγούν από τον χιονιά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι η Φλώρινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, η Θεσσαλονίκη όπου ήδη χιονίζει, η Σέρρες, η Καβάλα που ήδη χιονίζει, η Δράμα που χιονίζει από το πρωί, η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη. Αργότερα θα χιονίσει στην Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στη Λαμία, στο Καρπενήσι, στην Άμφισσα, στο Γαλαξίδι, στην Αράχωβα, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στην Κύμη. Ενώ και στην Πελοπόννησο περιμένουμε να χιονίσει αργότερα στο Αίγιο, στην Τρίπολη, στα Καλάβρυτα, στη Νεμεά, στην Κόρινθο, στο Άργος, στη Σπάρτη, και το Λεωνίδιο.
 Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, τοπικά 10 ακόμη και 11 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτιές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, τοπικά εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -8 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 5 εως 15 βαθμούς κελσίου.
 Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανά να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι στα βουνά, στην Πάρνηθα, στον Κιθαιρώνα, στα Γεράνια και αργότερα στην Πεντέλη και στον Υμηττό. Το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια προάστια ξεκινώντας από την Φυλή, τη Χασιά δηλαδή και μετά στα Βίλια όπου εκεί περιμένουμε πυκνό χιόνι. Στη συνέχεια θα χιονίσει στον Άγιο Στέφανο, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι και μέσα στη νύχτα τα χιόνια θα κατηφορίσουν προς την Κηφισιά και θα φτάσουν μέχρι το Μαρούσι. Από την Αττική οδό και πάνω περιμένουμε χιονοστρώσεις. Νοτιότερα και ειδικά στο κέντρο της Αθηνας θα έχουμε χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις γύρω ορεινές περιοχές όπως είναι η Καισαριανή, ο Βύρωνας, ο Καρέας, η Πετρούπολη, ο Κορυδαλλός και το Αιγάλεω αλλά δεν πρόκειται να το στρώσει στον στενό αστικό ιστό της πρωτεύουσας. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 5 μποφόρ και σιγά σιγά θα φτάσουν τα 6 με 8 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά τα 9 μποφόρ.
 Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου από το απόγευμα και το βράδυ όμως η θερμοκρασία δε θα ξεπερνά τους 2 με 3 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει από το πρωί ακόμη και στην παραλία της πόλης, στον Λευκό Πύργο δηλαδή. Περισσότερες χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ανατολικά του νομού προς τη Χαλκιδική όπου εκεί θα έχουμε και σημαντικές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ το απόγευμα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1εναν εως 3 βαθμούς κελσίου. Χειρότερη μέρα της κακοκαιρίας η Τρίτη Περιμένουμε ο χιονιάς να είναι πιος επιβαρυμένος κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας με βροχές, χιονόνερο, ακόμη και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές ακόμη και στα πεδινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, στην Εύβοια, στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και αργότερα ακόμη και στα Δωδεκάνησα.
 Οι περιοχές που επιβαρυνθούν από τον χιονιά ειναι η Χαλκιδική, η Σκύρος, η Σκιάθος, η Σκόπελος, η Κύμη, η Χαλκιδική, η Κύμη, η Χαλκίδα, η Ιστιαία, η Κάρυστος, η Αττικοβοιωτία, η Άνδρος, η Τήνος, η Νάξος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Λήμνος, ο Αι - Στράτης, η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και αργότερα τα Δωδεκάνησα και κυρίως η Ρόδος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο 9 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν και τα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση και σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα με ισχυρό παγετό στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -10 εως 3 βαθμούς, στα κεντρικά από -6 εως 5 βαθμούς και στα νησιά από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού με χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές όπως τα Μεσόγεια, τα υπερβόρεια και ανατολικά προάστια από το Καπανδρίτι, το Γραμματικό και τον Βαρνάβα, τον Μαραθώνα και τα Σπάτα ενώ τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι το Λαύριο και την Κερατέα, ιδιαίτερα στον Κουβαρά.
Χιονια θα πέσουν στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές. Χιονόνερο περιμένουμε στις νότιες περιοχές του νομού από το Φάληρο μέχρι και το Σούνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ αλλά στον νότιο Ευβοϊκό και τη Ραφήνα θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 0 εως 4 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστηματα με ήλιο ενώ θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -5 εως 3 βαθμούς κελσίου. Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Τετάρτη Περιμένουμε λιακάδα στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ενώ στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην ανατολική Πελοπόννησο και στα νησιά του Αιγαίου ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες και παραθαλάσσιες νησιωτικές περιοχές
. Τα περισσότερα χιόνια την Τετάρτη θα πέσουν στην Κύμη, στη Χαλκίδα, στην Κάρυστο, στην Άνδρο, στην Τήνο, στη Νάξο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, στο Λασίθι, στη Λήμνο, στη Χίο, στη Σάμο, στην Κώ, στη Ρόδο και στην Κάρπαθο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 και τα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το απόγευμα. Τις πρωϊνές ώρες θα υπάρχει ισχυρός παγετός ενώ η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 2 βαθούς, στα κεντρικά από -6 εως 7 βαθμούς και στα νησιά από 0 εως 8 βαθμούς κελσίου.
 Στην Αττική περιμένουμε βελτιωμένο καιρό στα δυτικά, αλλά στα ανατολικά του νομού, στον Μαραθώνα, στο Γραμματικό, στον Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι, στην Πεντέλη, στον Υμηττό και τα Μεσόγεια περιμένουμε νεφώσεις με χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 εως 5 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λιακάδα με λίγα σύννεφα μόνο. Οι άνεμοι θα πνέον βοριάδες 5 με 6 μποφόρ και η θερμορκασία θα κυμανθεί από -4 εως 4 βαθμούς κελσίου. Τσουχτερό θα είναι το κρύο όλη την εβδομάδα Ο χιονιάς και η βαρυχειμωνιά θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, επηρεάζοντας κυρίως τις ανατολικότερες και νοτιότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας με νεφώσεις, χιονόνερο και χιόνια στα βουνά και βοριάδες που αν και θα εξασθενίσουν, θα εξακολουθήσουν στο Αιγαίο να πνέουν από 5 εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλές τιμές, ολικό παγετό θα έχουμε στη βορεια Ελλάδα με -9 βαθμούς κελσίου ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 5 βαθμούς κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου