Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ. Τρόμος στο Παρίσι ΔΩΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠO THN ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "CHARLIE HEBDO"

Σοκαρισμένη παραμένει η διεθνής κοινή γνώμη έπειτα από το μακελειό που σημειώθηκε στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo», στο κέντρο του Παρισιού, το μεσημέρι της Τετάρτης, στοιχίζοντας τη ζωή 12 ανθρώπων (10 δημοσιογράφοι-σκιτσογράφοι και 2 αστυνομικοί). Η πλέον πολύνεκρη επίθεση των τελευταίων 40 ετών σε γαλλικό έδαφος προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό, με τους ξένους ηγέτες να καταδικάζουν το περιστατικό, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη ενέργεια που αποτελεί πράξη εναντίον της ελευθερίας του λόγου.
 Πολλές χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Πόλη του Φωτός για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της αιματηρής επίθεσης φορώντας μαύρα αυτοκόλλητα που γράφουν «Είμαι κι εγώ Charlie», ένα σύνθημα αλληλεγγύης. Καρέ-καρέ το μακελειό στο κέντρο του Παρισιού Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν πυρ οι δράστες, είπαν σε άπταιστα γαλλικά «ήρθαμε να εκδικηθούμε για τον Προφήτη (Μωάμεθ)»
Όλα ξεκίνησαν όταν τρεις ένοπλοι, ντυμένοι στα μαύρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στα γραφεία του περιοδικού, το οποίο έχει πολλές φορές προκαλέσει σάλο στον ισλαμικό κόσμο με γελοιογραφίες του Μωάμεθ. Στο εσωτερικό του κτιρίου επικράτησε πανικός. Ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν πυρ οι δράστες, είπαν σε άπταιστα γαλλικά «ήρθαμε να εκδικηθούμε για τον Προφήτη (Μωάμεθ)». Από τους πυροβολισμούς, οι οποίοι διήρκεσαν περί τα δέκα λεπτά, τραυματίστηκαν ακόμα πέντε ακόμα
Oι τρεις δράστες κρατούσαν ένα καλάσνικοφ και έναν εκτοξευτήρα ρουκετών άτομα, τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας. «Άνοιξαν πυρ προς όλους. Ήταν πραγματικά σφαγή», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής Αστυνομίας Ροκό Κοντεντό. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, οι δράστες κρατούσαν ένα καλάσνικοφ και έναν εκτοξευτήρα ρουκετών. Έφθασαν στα γραφεία του περιοδικού με κλεμμένο αυτοκίνητο, έχοντας θέσει νωρίτερα εκτός μάχης τον οδηγό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου