Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΣΜΟΣ. “Εφυγε” ο Ρόι Τάρπλεϊ...Ο Θρυλος του NBA!...

Σε ηλικία 50 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ρόι Τάρπλεϊ! Ο θρύλος του ΝΒΑ με σημαντικό πέρασμα και από το ελληνικό μπάσκετ, καθώς είχε αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, Αρη και Ηρακλή, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Τέξας.
 Ο Αμερικανός σέντερ αντιμετώπιζε για πολλά χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο Τάρπλεϊ εισήχθη στο νοσοκομείο για προβλήματα στο συκώτι του, τα οποία συνδέονται με τις χρόνιες καταχρήσεις. Ο Ρόι Τάρπλεϊ είχε επιλεγεί στο νούμερο επτά του ντραφτ το 1986 από τους Μάβερικς ως απόφοιτος του Μίτσιγκαν και έκανε σπουδαία καριέρα λόγω της δύναμης και της ταχύτητας που χαρακτήριζε το παιχνίδι του.
 Τη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ αναδείχθηκε έκτος καλύτερος παίκτης, αλλά σύντομα η καριέρα του άρχισε να παίρνει την κατηφόρα. Τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το ΝΒΑ λόγω παραβίασης των κανονισμών ντόπινγκ και η πρώτη ευρωπαϊκή του ομάδα ήταν ο Αρης το 1992, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Την επόμενη σεζόν κατέκτησε το ντάμπλ με τον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε στο Φάιναλ Φορ του Τελ Αβίβ. Στην Ελλάδα επέστρεψε για λογαριασμό του Ηρακλή τη σεζόν 1995-96, ενώ αγωνίστηκε για λίγο και στον Έσπερο την περίοδο 1999-00. Δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους δαίμονες του, αλλά συνέχισε να αγωνίζεται μέχρι την ηλικία των 42 ετών, το 2006. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε όλους τους φιλάθλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου