Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

MEDIA. Ανω κατω τα καναλια των τηλεορασεων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ποιες εκπομπες κοβοντε και σταματουν!.....

496Ανακατατάξεις στα κανάλια φέρνει η πολιτική αστάθεια. Με την ιδέα και μόνο ότι μπορεί να γίνουν εθνικές εκλογές, οι τηλεοπτικοί σταθμοί αναγκάζονται να κάνουν πίσω και να ξανασχεδιάσουν από την αρχή το πρόγραμμά τους λόγω έλλειψης διαφημιστικών εσόδων αλλά και με το φόβο να διακόπτεται συνεχώς ένα πρόγραμμα λόγω επικαιρότητας. ΤΟ «DWTS» ΚΟΒΕΤΑΙ, ΤΟ «YFSF» ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ!
 Από την Τίνα Μεσσαροπούλου/ περιοδικό TV24
 Πρώτο μεγάλο θύμα της κατάστασης αυτής φαίνεται πως θα είναι το «Your face sounds familiar». Αν και το τάλεντ σόου πέρσι πήγε πολύ καλά και ήταν η καλύτερη τηλεοπτική χρονιά του, οι υπεύθυνοι του ANT1 έχουν πάρει ήδη την απόφαση να μη βγει το επόμενο διάστημα στον αέρα. Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του καναλιού του Αμαρουσίου, το σόου με τη Μαρία Μπεκατώρου ήταν να προβληθεί μέσα στο Μάρτιο, όπως άλλωστε έχει γίνει και με τον πρώτο κύκλο. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί δεν υπάρχουν χορηγοί και έσοδα από τη διαφημιστική αγορά για να υποστηρίξουν ένα τόσο ακριβό προϊόν και δεύτερον, γιατί είναι τόσο προβληματισμένοι με την πορεία του
 «Dancing with the stars» στους πίνακες τηλεθέασης της AGB, που το πιθανότερο είναι ο πέμπτος κύκλος που προβάλλεται αυτή τη στιγμή στον ΑΝΤ1 να είναι και ο τελευταίος για το σόου, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το προσεχές χρονικό διάστημα. Και μπορεί στην Αμερική τα σόου αυτά να μετρούν ήδη πολλά χρόνια, ωστόσο στην Ελλάδα έχουμε τόσο διαφορετικά τηλεοπτικά ήθη και έθιμα όσο και ένα περιορισμένο σταρ σίστεμ που δεν ευνοεί καθόλου τα μακροχρόνια τηλεοπτικά σόου.
 Την ίδια τύχη με το «YFSF» θα έχουν, όπως όλα δείχνουν, και οι «Ηρωες» με τον Σάκη Ρουβά, καθώς το μόνο σόου που θα βγει το β΄ μισό της σεζόν είναι το «The Voice», για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει γυρίσματα. Αν και οι συσκέψεις δίνουν και παίρνουν στο κανάλι για το πώς θα βγει ένα τέτοιο project στον αέρα όπως είναι οι «Ηρωες», οι καλά γνωρίζοντες δηλώνουν πως αυτή τη στιγμή το κόστος είναι απαγορευτικό για μια τέτοια παραγωγή, συνεπώς παγώνει μέχρι νεοτέρας. Πάντως, σε καμία περίπτωση το κανάλι δεν εγκαταλείπει τους «Ηρωες», ένα project με βαθιά κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά απλώς το μεταθέτει για την ερχόμενη σεζόν, όπως άλλωστε θα γίνει και με το σόου που παρουσίαζε η Μαρία Μπεκατώρου.
 Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα σχέδια του ΑΝΤ1, η προβολή του «Your face sounds familiar» μετατίθεται για τη νέα σεζόν και πιο συγκεκριμένα για τον Οκτώβριο, καθώς όπως προείπα ο 6ος κύκλος του «DWTS» μπαίνει στον πάγο με την ολοκλήρωση του πέμπτου κύκλου αμέσως μετά τις γιορτές και το κανάλι του Αμαρουσίου χρειάζεται ένα δυνατό πρόγραμμα για να πάρει τη θέση του. Κι αν ο Νίκος Μουτσινάς έχει καβατζώσει τη θέση του κριτή στο δημοφιλές τάλεντ σόου, καθώς ο παρουσιαστής – ηθοποιός έχει με το κανάλι διετές συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας που τον δεσμεύει να μη δουλέψει κάπου αλλού,
η Δούκισσα Νομικού φαίνεται να μένει ξεκρέμαστη, μιας και ταυτόχρονα με το τέλος εποχής του «Dancing», κλείνει τον κύκλο του και το «ΟΛΑ» του Θέμου Αναστασιάδη, μετά από 14 χρόνια συνεχούς προβολής της εκπομπής και ύστερα από επιθυμία του ίδιου του δημοσιογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου