Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΧΡΗΜΑ. Die Welt: Συνολικά 2,5 δις ευρώ σήκωσαν από τις τράπεζες οι Έλληνες καταθέτες τον Δεκέμβριο

Die Welt: Συνολικά 2,5 δις ευρώ σήκωσαν από τις τράπεζες οι Έλληνες καταθέτες τον Δεκέμβριο Οι Έλληνες σήκωσαν 2,5 δις ευρώ από τις τράπεζες μόνο τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την γερμανική Die Welt. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η απόσυρση των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεκίνησε δειλά - δειλά τον Νοέμβριο, όταν αποσύρθηκαν καταθέσεις περί τα 200 εκατ. ευρώ και συνεχίστηκε και τον επόμενο μήνα.
 Οι ανησυχίες των Ελλήνων για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας οδήγησε πολλούς αποταμιευτές και εταιρείες να αντλήσουν συνολικά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το Δεκέμβριο! Αν και αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «bank run» -μαζική δηλαδή απόσυρση καταθέσεων- οι τράπεζες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέρει η Die Welt.
 Οι Έλληνες έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα φοβούμενοι τον κίνδυνο αναζωπύρωσης της ευρωπαϊκής κρίσης, σχολιάζει το δημοσίευμα και προσθέτει πως πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα δείχνουν προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, βασική πολιτική του οποίου αποτελεί η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού προγράμματος εξυγίανσης και ένα κούρεμα, σχολιάζει ο αρθρογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου