Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΔΙΕΘΝΗ. Αγρίεψε η Μέρκελ! Το αυστηρό μήνυμα της Γερμανίας στην Ελλάδα!...

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας «νέας διαγραφής» του χρέους της Ελλάδας η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, όπως επιθυμεί... ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Υπήρξε ήδη μια εθελοντική παραίτηση των ιδιωτών πιστωτών, οι τράπεζες παραιτήθηκαν από δισεκατομμύρια απαιτήσεών τους στην Ελλάδα», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hamburger Abendblatt.
 «Δεν βλέπω μια νέα διαγραφή του χρέους», πρόσθεσε. «Η Ευρώπη θα συνεχίσει να δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από την κρίση εάν οι χώρες αυτές εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις και μέτρα εξοικονόμησης», συνέχισε η Μέρκελ. Όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως για την αύξηση του κατώτατου μισθού και τις επαναπροσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, η καγκελάριος υπογράμμισε: «Εμείς, δηλαδή η Γερμανία και οι άλλοι
 Ευρωπαίοι εταίροι, περιμένουμε να δούμε με ποια αντιληψη θα μας προσεγγίσει η νέα κυβέρνηση». Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται ότι θα επισκεφθεί την Ιταλία και τη Γαλλία την Τρίτη και την Τετάρτη για συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία των δύο χωρών, μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί κάποια επίσκεψή του στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου