Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. "Εφυγε απο την ζωη" ο δημοσιογράφος Νίκος Μαράκης....

Πέθανε σε ηλικία 58 ετών ο δημοσιογράφος Νίκος Μαράκης. Ο Νίκος Μαράκης νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για οκτώ ημέρες στον «Ερυθρό Σταυρό» μετά από βαρύτατο εγκεφαλικό, προτού τελικά αφήσει την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
 Ο Νίκος Μαράκης συνέδεσε το όνομά του με το διπλωματικό αλλά και ευρύτερο πολιτικό ρεπορτάζ του «Βήματος της Κυριακής», στο οποίο εργαζόταν από το 1990 έως και το 2002, ασχολούμενος κυρίως με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων. Είχε τιμηθεί με το Πρώτο Βραβείο Δημάκου το 1992 για ρεπορτάζ που αφορούσαν την πολιτική της Τουρκίας στα Βαλκάνια, με πρόθεση αποστολής στρατευμάτων στην Βοσνία.
 Ασχολήθηκε εκτενώς με τα ελληνοτουρκικά, τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη διάλυση της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας και τις πρώτες ελεύθερες εκλογές στην Αλβανία. Προερχόταν από το χώρο της αριστεράς, όπου δραστηριοποιούταν για πολλά χρόνια, όντας ηγετικό στέλεχος της ΚΝΕ και της εφημερίδας Οδηγητής. Η κηδεία του Νίκου Μαράκη θα τελεστεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, από το κοιμητήριο Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου