Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ. Ακυβέρνητο πλοίο-μυστήριο με 450 μετανάστες πλησιάζει την Ιταλία!...

Τι συμβαίνει με νέο πλοίο-μυστήριο που πλησιάζει ακυβέρνητο και γεμάτο μετανάστες τις ακτές της Ιταλίας; Eμπορικό πλοίο με τουλάχιστον 450 μετανάστες έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του και πλησιάζει τις ακτές της Ιταλίας, όπως έκανε γνωστό λίγο μετά τις 12 το βράδυ το ιταλικό Λιμενικό Σώμα.
 Οι «450 μετανάστες επιβαίνουν σε ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο δεν έχει πλήρωμα και το οποίο πλησιάζει στις ακτές της Απουλίας», στη νότια Ιταλία, ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το ιταλικό Λιμενικό Σώμα. Σημειώνεται οτι αυτό το πλοίο είναι διαφορετικό από το πλοίο Blue Sky M που πριν από δύο ημέρες μετέφερε 760 μετανάστες και σήμανε SOS ανοιχτά της Κέρκυρας. Την Τρίτη το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό πήρε τον έλεγχο του φορτηγού πλοίου Blue Sky M που μετέφερε πάνω από 760 παράτυπους μετανάστες και το οποίο κατευθυνόταν επίσης στις ακτές της Απουλίας.
 Εάν δεν επενέβαινε το ιταλικό ΠΝ, εκτίμησε το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο θα είχε πέσει στα βράχια και θα είχε ναυαγήσει. Το Blue Sky M, ένα φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μολδαβίας, έφθασε στις 03:30 (τοπική ώρα· 04:30 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη στην Καλλίπολη, στη νοτιοανατολική Ιταλία, όπου οι ιταλικές αρχές υποδέχθηκαν τους εκατοντάδες παράτυπους μετανάστες, ανάμεσά τους και περίπου 40 παιδιά. Ο ιταλικός Ερυθρός Σταυρός είχε ανακοινώσει αργότερα εκείνη την ημέρα ότι τέσσερις μετανάστες βρέθηκαν νεκροί πάνω στο πλοίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου