Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ....ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΙΟΝΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ !!

Έρχεται νέος μεγάλος χιονιάς μετά τις 20 Ιανουαρίου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα ... στην βόρεια και κεντρική χώρα !!! Δεν φαίνεται να έχουμε αυτή τη φορά λίγα χιόνια, αλλά πολλά !! Καμία σχέση δεν θα έχουν τα χιόνια που θα έρθουν, με αυτά τα λίγα που έπεσαν, με εξαίρεση τον Βόλο όπου έπεσε ως και μισό μέτρο χιόνι,
 Ως τώρα πολύ χιόνι έχει πέσει στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και κυρίως την Φλώρινα αλλά και στην Θράκη, καθώς και σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της κεντρική και βόρειας Ελλάδας, καθώς και της Κρήτης. Από τις 20 Ιανουαρίου και μετά προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε όλη την Ελλάδα, αρχικά με ισχυρές καταιγίδες και βροχές, αλλά και άνοδο της θερμοκρασίας, ωστόσο μετά τις 22-23 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, με τα χιόνια να πέφτουν ως και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας Ελλάδας αλλά και σε πεδινά τμήματα της κεντρικής χώρας. Γενικότερα, το Greek-Weather.Org, αναφέρεται σε έναν γενικευμένο χιονιά, που αυτή την φορά θα δώσει ισχυρές χιονοπτώσεις και δεν θα είναι απλό πέρασμα ενός συστήματος..
 Όλη η χώρα το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, θα ταλαιπωρηθεί από αλλεπάλληλα καιρικά συστήματα βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων, αλλά και από ψύχος το οποίο θα κατεβαίνει από την Σιβηρία προς την Ελλάδα. Τέλος ίσως υπάρξουν και συγκρούσεις θερμότερων αέριων μαζών με ψυχρότερες αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας, γεγονός που ενδέχεται να δώσει ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου