Με πλουμιστή γέμιση, μαρινάρισμα 2 ημερών στο ψυγείο και μαστοριά στο ψήσιμο, αυτή η γαλοπούλα υπόσχεται να σας βγάλει ασπροπρόσωπους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Διαβάστε τη συνταγή για την γαλοπούλα γεμιστή με κιμά, κάστανα, σταφίδες, κουκουνάρια και cranberries:
Μερίδες :
12 Χρόνος προετοιμασίας : 30m Χρόνος ψησίματος : 4:30 h Έτοιμο σε : 5:0 h Χρόνος αναμονής : 2 μέρες Υλικά συνταγής: 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά περίπου μουστάρδα λίγο αλεύρι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι κρασί αλάτι πιπέρι Για τη γέμιση:
250γρ. κιμά χοιρινό 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο 200γρ. συκωτάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα από γαλοπούλα ή κότα) κομμένα σε κύβους 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο 300γρ. κάστανα (περίπου 10τεμ.) ψημένα (από τον καστανά ή στο μαντέμι από εσάς), σε χοντρά κομμάτια ¾ φλιτζανιού μαύρες σταφίδες
¾ φλιτζανιού μπράντι 1 φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρδισμένα ½ φλιτζάνι cranberries αφυδατωμένα 1 ξυνόμηλο σε κύβους 1 κουτ. σούπας πουρέ ντομάτας
12 Χρόνος προετοιμασίας : 30m Χρόνος ψησίματος : 4:30 h Έτοιμο σε : 5:0 h Χρόνος αναμονής : 2 μέρες Υλικά συνταγής: 1 γαλοπούλα 4-5 κιλά περίπου μουστάρδα λίγο αλεύρι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι κρασί αλάτι πιπέρι Για τη γέμιση:
250γρ. κιμά χοιρινό 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο 200γρ. συκωτάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα από γαλοπούλα ή κότα) κομμένα σε κύβους 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 4 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο 300γρ. κάστανα (περίπου 10τεμ.) ψημένα (από τον καστανά ή στο μαντέμι από εσάς), σε χοντρά κομμάτια ¾ φλιτζανιού μαύρες σταφίδες
¾ φλιτζανιού μπράντι 1 φλιτζάνι κουκουνάρια καβουρδισμένα ½ φλιτζάνι cranberries αφυδατωμένα 1 ξυνόμηλο σε κύβους 1 κουτ. σούπας πουρέ ντομάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου