Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΑΦΙΕΡΩΜΑ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΡΔΗΣ. Ισως δεν εχει αδικο ο γιος του ΓΙΑΝΝΗΣ που προσθεσε στο αφιερωμα του το σημα του ΑΠΕΙΡΟΥ!. Η μουσικη του και τραγουδια του δεν θα σβησουν ΠΟΤΕ! ΒΙΝΤΕΟ.

antonis vardisΟ Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη. Σε ηλικία έξι ετών γνώρισε τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου, τον Ζαμπέτα και την Ρένα Ντάλια στο “Φαληρικό” όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.
 Για βιοποριστικούς λόγους το 1954 δούλεψε δίπλα στον συνθέτη και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη, στη “Γωνιά της Αθήνας” στην Πλάκα. Εργάστηκε σε ψιλικατζίδικο, χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός. Στο τέλος του 1965 σε ηλικία 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα “VICKINGS”. Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ ήταν το Francoiseσε σύνθεση του Αντώνη Στεφανίδη και το Catherine σε σύνθεση του Αντώνη Βαρδή.
 Play ButtonreEmbed Από το 1969-1981 δούλεψε σε μπουάτ της Πλάκας ως μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Τάκη Σούκα, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Μάνο Λοίζο, Λάκη Καρνέζη, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά, Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Δημήτρη Ψαριανό, Αδελ. Τζαβάρα, Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Νίκο Ξυλούρη, Μαρίζα Κώχ, Μαρία Δημητριάδη, Κωστή Χρήστου, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.
 Το 1973 πήρε μέρος σε διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης, το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας. Το 1976 σύνθεσε και ερμήνευσε το album με τίτλο ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΙ σε στίχους του Γιάννη Αθανασιάδη.  Το 1978 αρχίζει πλέον να εμφανίζεται συχνότερα το όνομα του σε δίσκους και συνεργάζεται, ως συνθέτης πλέον, με επώνυμους άλλα και νέους καλλιτέχνες, όπως με το Γιάννη Πουλόπουλο (“Θέλω Να Μ’ αγαπάς”), με το Γιάννη Πάριο(“Αχ Αγάπη”,
 “Σου Γράφω Ένα Γράμμα”, “Δε θα Χωρίσουμε Ποτέ”), με τη Δήμητρα Γαλάνη (“Μ’ αγαπούσες θυμάμαι”),  με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (“Φεύγουν Καράβια Στο Γυαλό” με τον Bob Dylan), με τον Γιώργο Νταλάρα(“Κάτω Απ’ Την Κληματαριά”), με την Χαρούλα Αλεξίου (“Ξημερώνει”, που περιέχει και το “Φεύγω”),
 με τον Ηλία Κλωναρίδη (“θάλασσες”), με τον Μανώλη Λιδάκη (“Κουράστηκα Να Υποκρίνομαι”) με την Πίτσα Παπαδοπούλου (“Άνευ Όρων”- όλη την δουλειά με επιτυχία το “Μη Μιλάς”), με τον Μανώλη Μητσιά (“Θ’ αναζητάς”), με την Χριστίνα Μαραγκόζη (“Θα Προχωράμε Μαζί”, “Χάνομαι”, “Λικεράκι”), με τον Μανώλη Αγγελόπουλο (“Την Βαρέθηκε Η Ψυχή Μου”), με τους Κατσιμίχα και με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
 (“Συγκάτοικοι Είμαστε Όλοι Στην Τρέλα”), καθώς και με τον Δήμο Μούτση και την Ελένη Δήμου, την Λιζέτα Νικολάου, την Ελένη Βιτάλη, τον Χαράλαμπο Γαργανουράκη, τον Γιώργο Γερολυμάτο, κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου