Η γεμιστή γαλοπούλα είναι αυτό που χαρακτηρίζει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Φυσικά αν δεν σας αρέσει μπορείτε, ωραιότατα, να γεμίσετε ένα κοτόπουλο!
Διαβάστε τη συνταγή για τη γεμιστή γαλοπούλα: Αναμονή: 5 – 6 ώρες Ψήσιμο: 3 ώρες Υλικά συνταγής:
1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη πιπέρι μπαχάρι τριμμένο
Για τη γέμιση: 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο
Τα συκωτάκια από τη γαλοπούλα 300 γρ. συκωτάκια πουλιών μανιτάρια φρέσκα 500 γρ 3 κ.σ ρύζι καρολίνα 1 ½ φλ βρασμένα κάστανα κομμένα στη μέση 2 κ.σ σταφίδες 2 κ.σ κουκουνάρια καβουρντισμένα Για την κρούστα: ½ φλ. βούτυρο 1 φλ. δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα ½ φλ. τυρί κρέμα Αλάτι πιπέρι
Φυσικά αν δεν σας αρέσει μπορείτε, ωραιότατα, να γεμίσετε ένα κοτόπουλο!
Διαβάστε τη συνταγή για τη γεμιστή γαλοπούλα: Αναμονή: 5 – 6 ώρες Ψήσιμο: 3 ώρες Υλικά συνταγής:
1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη πιπέρι μπαχάρι τριμμένο
Για τη γέμιση: 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο
Τα συκωτάκια από τη γαλοπούλα 300 γρ. συκωτάκια πουλιών μανιτάρια φρέσκα 500 γρ 3 κ.σ ρύζι καρολίνα 1 ½ φλ βρασμένα κάστανα κομμένα στη μέση 2 κ.σ σταφίδες 2 κ.σ κουκουνάρια καβουρντισμένα Για την κρούστα: ½ φλ. βούτυρο 1 φλ. δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα ½ φλ. τυρί κρέμα Αλάτι πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου