Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΣΜΟΣ. Άλπεις: Ένας νεκρός και χιλιάδες αποκλεισμένοι!....

Άλπεις: Ένας νεκρός και χιλιάδες αποκλεισμένοιΈνας 27χρονος έχασε τη ζωή του το μεσημέρι σε δρόμο κοντά στο Σαμπερί των γαλλικών Άλπεων όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε εξαιτίας του χιονιού και ανετράπη με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος 200 μέτρων.
 Νωρίτερα, όσοι σκιέρ ξεκίνησαν για να μεταβούν σε θέρετρα των γαλλικών Άλπεων βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα κυκλοφοριακό χάος καθώς περισσότερα από 15.000 αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στους δρόμους εξαιτίας του χιονιού με τους εγκλωβισμένους τουρίστες να διανυκτερεύουν σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης. Σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοΐας χιλιάδες άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, σε καταλύματα στο βουνό ή σε αεροδρόμια εξαιτίας του ύψους του χιονιού.
 Περίπου 2.063 άτομα παρέμειναν στο αεροδρόμιο του Σαμπερί. Οι μισοί από αυτούς αναμένεται να μεταφερθούν σε προσωρινό καταφύγιο στην Αιξ-λε-Μπαιν, ενώ οι υπόλοιποι θα φιλοξενηθούν στο κλειστό γήπεδο της Μαρλιόζ. Στην Αιξ-λε-Μπαιν, περισσότεροι από 120 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και τους φροντίζουν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης μετατράπηκαν 12 χώροι σε ολόκληρη την περιοχή της Σαβοϊας, στην Αλμπερτβιλ, στο Σαμπερί, στο Μουτιέ και στο Μπουρ Σεν Μορίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου