Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΣΕΕ: Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 ανέργων....

ΕΣΕΕ: Πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 ανέργωνΠρόγραμμα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης 4.000 νέων ανέργων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, «για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στον Τομέα του Λιανικού Εμπορίου», ξεκινά άμεσα μέσω σύμπραξης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΣΕΚΤ) του Υπουργείου Εργασίας,
Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, το πρόγραμμα εκμάθησης θα είναι τετράμηνο με αμοιβή 7 ευρώ την ώρα συν τις ασφαλιστικές εισφορές. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 10,4 εκατ. ευρώ και είναι διάρκειας δύο ετών. Όσον αφορά στο πρόγραμμα, σχολίασε ότι στόχος είναι να υπάρχει διαδοχή στις επιχειρήσεις και να γίνουν εξωστρεφείς οι υπάρχουσες δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
 Στη συνέντευξη παρευρέθη και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόγραμμα έρχεται να καλύψει ένα κενό στην αγορά και στόχος είναι «να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας». Επίσης, ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει κανένα κενό μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων, καθώς παλιό και νέο ΕΣΠΑ θα λειτουργήσουν διαδοχικά χωρίς καθυστερήσεις, ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις εμπροσθοβαρείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου