Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.Super League: Όλα δείχνουν επανέναρξη....

Super League: Όλα δείχνουν επανέναρξηΣτα γήπεδα θα επιστρέψουν, όπως όλα δείχνουν, το προσεχές Σαββατοκύριακο οι ομάδες της Super League. Στο πρωτάθλημα είχε μπει «λουκέτο», μετά τη δολοφονική επίθεση στον αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ, Χριστόφορο Ζωγράφο, ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα υπάρξει εκ νέου αγωνιστική δράση στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ του συνεταιρισμού οι ΠΑΕ συμφώνησαν στο προσχέδιο της επιστολής που θα σταλεί στην ΕΠΟ προκειμένου να οριστούν διαιτητές, με το κείμενο αυτής να βασίζεται σε προηγούμενη επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
 Θετική και η ΕΠΟ αλλά... Μάλιστα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η ΕΠΟ είναι θετική στο ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος αν και ζητεί στη σχετική επιστολή να προστεθεί ακόμη μία παράγραφος στην οποία θα αναφέρεται πως οι παράγοντες των ομάδων θα σταματήσουν με εμπρηστικές δηλώσεις να στοχοποιούν διαιτητές. Μένει πλέον να δούμε πως θα διατυπωθεί ακριβώς η συγκεκριμένη πρόταση, καθώς την προηγούμενη φορά που υπήρξε αντίστοιχη θέση, αρκετές ΠΑΕ αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για φίμωση.
 Η επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν η εξής: «Όλες οι ΠΑΕ ξεκάθαρα καταδικάζουμε την απαράδεκτη και απάνθρωπη επίθεση στον κ. Ζωγράφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Η Λίγκα ζητάει επίσημα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσουν με τη μορφή του κατεπείγοντος όλες οι ανοικτές υποθέσεις που αφορούν το ποδόσφαιρο για να φύγουν από πάνω του οι σκιές που δημιουργούν εντάσεις και διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα.
 Η Λίγκα στηρίζει τους Έλληνες διαιτητές και εκφράζει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό τους. Ζητάμε από την ΚΕΔ ωστόσο να είναι πιο αποτελεσματική στους ορισμούς, την αξιολόγηση, την επιβράβευση αλλά και την τιμωρία τους, ώστε οι λίγοι να μην αμαυρώνουν τον κλάδο και τις θυσίες των πολλών». Πιθανό το ενδεχόμενο «Boxing Day» στη Super League Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τα προσεχές Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί η 12η αγωνιστική της Super League. Όσον αφορά δε τα παιχνίδια της 11ης θα μεταφερθούν σε νέα ημερομηνία, με πιθανότερη κάποια μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όπως συμβαίνει παραδοσιακά στην Αγγλία με τη Boxing Day.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου