Υλικά
• 220 γραμμ. βούτυρο
• 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή
• 2 βανιλίνες
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
• 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 330 γραμμ. nutella • 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ.
• Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
• Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι
. • Ρίχνουμε τέλος το αλάτι.
• Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο
• Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές)
• Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
• Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
• 220 γραμμ. βούτυρο
• 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
• 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή
• 2 βανιλίνες
• 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
• 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 330 γραμμ. nutella • 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα Εκτέλεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
• Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ.
• Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
• Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι
. • Ρίχνουμε τέλος το αλάτι.
• Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο
• Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές)
• Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
• Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου