Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.....Θεϊκό γλύκισμα με nutella και ζαχαρούχο!!!

Υλικά
 • 220 γραμμ. βούτυρο
 • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 • 300 γραμμ. ζάχαρη καστανή
 • 2 βανιλίνες
 • 1 κουταλάκι του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη (προαιρετικά)
• 400 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 • 330 γραμμ. nutella • 397 γραμμ. (1 συσκευασία) ζαχαρούχο γάλα Εκτέλεση
 • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ με διαστάσεις 20×30 εκ.
 • Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το μεταφέρουμε σε μπολ.
 • Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και τον καφέ και ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα.
 • Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι
. • Ρίχνουμε τέλος το αλάτι.
 • Αδειάζουμε τα 2/3 της ζύμης στο πυρέξ και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
 • Από πάνω απλώνουμε τη nutella και κατόπιν το ζαχαρούχο
 • Κουταλιά-κουταλιά μοιράζουμε στην επιφάνεια το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης (έχουμε υπόψη μας ότι η ζύμη απλώνει κατά το ψήσιμο οπότε δεν μας πειράζει να υπάρχουν μικρά κενά ανάμεσα από τις κουταλιές)
 • Ψήνουμε το γλυκό για 50′, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η επιφάνεια.
• Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου