Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΣΕΦ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ. Συνταγή της ημέρας: Γιαννιώτικη κοτόπιτα σε τραγανή σφολιάτα!...

κοτόπιταΠεντανόστιμη Γιαννιώτικη κοτόπιτα σε τραγανή σφολιάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή.
 Διαβάστε τη συνταγή για την γιαννιώτικη κοτόπιτα σε τραγανή σφολιάτα: Υλικά συνταγής: 1 φύλλο σφολιάτας «του χεριού σας» της alfa 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 2 καρότακοτο κομμένα σε λεπτές φέτες 2 φλ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο ζεματισμένο 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ. φρέσκο γάλα φρέσκο πιπέρι αλάτι 1 αυγό λίγο νερό Εκτέλεση:
 1. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 6-7’. Προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαραθεί για 5’.
 2. Προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας, αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει καλά η κρέμα και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
 3. Λαδώνουμε πυρίμαχο μακρόστενο ή οβάλ σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε τη σφολιάτα στον πάγκο και κόβουμε τη σφολιάτα στο μέγεθος του ταψιού. Κρατάμε τα περισσεύματα. 4. Χαράζουμε μικρές χαρακιές στη σφολιάτα ώστε να αναπνέει η πίτα και να εξατμίζονται οι υδρατμοί. Την ακουμπάμε στη γέμιση και την κολλάμε στο χείλος του ταψιού. Κάνουμε διάφορα σχήματα με τα περισσεύματα και τα κολλάμε με λίγο νερό στην επιφάνεια.
 5. Ψήνουμε για 20’ στους 200°C, χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20’ επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά.
 6. Η πίτα αυτή σερβίρεται με κουτάλα, δεν κόβεται σε κομμάτια, γιατί η γέμισή της είναι κρέμα. Tips Οι χαρακιές στην επιφάνεια της σφολιάτας επιτρέπει στα υλικά της γέμισης να αναπνεύσουν. Ως αποτέλεσμα έχουμε μια θρυμματιστή, τραγανή και καλοψημένη σφολιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου