Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙΡΟΣ. Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες από απόψε το βράδυ!...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες από απόψε το βράδυΕπιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά τη νύχτα σήμερα Τρίτη στη βορειοδυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες την Τετάρτη βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ:
 1. Αύριο Τετάρτη (19-11-2014) βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόνησσο και από τις απογευματινες ώρες στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται στη δυτική χώρα από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
 2. Μεθαύριο Πέμπτη (20-11-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στα νότια και θα ασθενήσουν. Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής: Μακεδονία, Θράκη Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές. Πρωινές ομίχλες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5, βαθμιαία 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
 Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6, τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στις βορειότερες περιοχές.
 Πρωινές ομίχλες. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα δυτικά 6 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Πρωινές ομίχλες Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ Θερμοκρασία:
 Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Αττική Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου Θεσσαλονίκη Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου