Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ.Διπλώμα οδήγησης: τι αλλάζει στην έκδοσή τους και ποιο το χαράτσι που έρχεται...

Tι αλλάζει στην έκδοσή διπλωμάτων οδήγησης και πώς αλλάζουν οι χρεώσεις και οι πληρωμές σχετικά; Ποιο είναι το νέο χαράτσι που προκύπτει; Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013 με την Ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την έκδοση διπλώματος οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας.
Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα. Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων οδήγησης. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.
 Τα ερασιτεχνικά διπλώματα οδήγησης θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου