Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Δίπλωμα οδήγησης: ποια καταργούνται. Μέχρι πότε η προθεσμία για αντικατάσταση!...

Ποια διπλώματα οδήγησης παύουν να ισχύουν; Μέχρι πότε η προθεσμία για την αντικατάσταση των διπλωμάτων οδήγησης; Οι κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της ελληνικής Αστυνομίας, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του Π.Δ51/2012 (δηλαδή μέχρι 18-01-2015) πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνών προς αντικατάσταση τους με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.
 Έτσι τα διπλώματα οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχουν χορηγηθεί από τα Τμήματα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αντικατασταθούν με τα νέα έντυπα αδειών που χορηγούνται πλέον από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών. Η προθεσμία για την αντικατάσταση των διπλωμάτων οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015.
 Οι ενδιαφερόμενοι για τα νέα διπλώματα οδήγησης πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατα τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνών της Περιφέρειας τους, είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι. Για την αποφυγή καθυστερήσεων που πιθανόν να υπάρξουν λόγω μεγάλης προσέλευσης πολιτών τις τελευταίες ημέρες λήξης της προθεσμίας, παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται έγκαιρα για να καταθέσουν σχετική αίτηση στην Υπηρεσία, ώστε να ζητηθεί ο σχετικός φάκελος από την Τροχαία, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης του νέου δίπλωμα οδήγησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου