Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Διπλάσια ποινή σε έφηβες για φόνο!....

Διπλάσια ποινή από εφετείο σε ανήλικη για έγκλημα!
Το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης επέβαλε χθες ποινή κάθειρξης 10 ετών και 2 μηνών σε 20χρονη, αποφασίζοντας τον εγκλεισμό της στην φυλακή, για το φόνο ενός 80χρονου που πραγματοποιήθηκε, πριν από τέσσερα χρόνια, στις Σέρρες.
 Για την παραπάνω πράξη κατηγορήθηκαν δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 16 και 15 χρόνων, ενώ η δίκη διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Σε πρώτο βαθμό, η κατηγορούμενη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «οπλοχρησία» καταδικάστηκε με 5 χρόνια και 4 μήνες, από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Σερρών. Ασκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα στην συγκατηγορούμενή της για «συνέργεια στην ανθρωποκτονία», η οποία υποχρεώθηκε να παραμείνει υπό την επιμέλεια των γονέων της μέχρι τα 21 της χρόνια και να παρακολουθείται από επιμελητή ανηλίκων. Ο εισαγγελέας Εφετών άσκησε έφεση υπέρ του νόμου, ζητώντας αυστηρότερες ποινές και εγκλεισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα ακόμη και για τη δεύτερη κατηγορούμενη που καταδικάστηκε μόνο με αναμορφωτικά μέτρα.
 Αυτό έκανε πράξη το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων, στην περίπτωση της πρώτης κατηγορουμένης, ενώ για τη δεύτερη απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση του εισαγγελέα καθώς ο νόμος απαγορεύει τον ποινικό σωφρονισμό σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο χρόνο της ηλικίας του.
 Παρά δύο μέρες δεν συμπλήρωνε το όριο, η 19χρονη σήμερα κοπέλα, όταν τελέστηκε το αδίκημα. Σε κλάματα ξέσπασε η 20χρονη με το άκουσμα της χθεσινής καταδικαστικής απόφασης, ενώ ο συνήγορός της Γιάννης Γιάντσιος φέρεται ότι είχε έντονη λογομαχία με την έδρα, όπου ακούστηκαν βαριές εκφράσεις αλλά στη συνέχεια δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και ανεκλήθησαν. Η υπεράσπιση σκοπεύει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα στην Ελλάδα και να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
 Ο δικηγόρος Κώστας Παρηγόρης, που εκπροσώπησε τη 19χρονη, εμφανίστηκε ικανοποιημένος απ' την απόφαση. «Δεν μπορεί να επιβληθεί εγκλεισμός επειδή η εντολέας μου δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος, για μόλις δύο μέρες» ανέφερε στην «Ε». Το έγκλημα διαπράχθηκε στο χωριό Κερκίνη Σερρών, τον Ιούνιο 2010. Ο 80χρονος βρέθηκε δολοφονημένος, μέσα στο σπίτι του, με πολλαπλές μαχαιριές, ενώ η αστυνομία συνέλαβε τις δύο ανήλικες, ως δράστιδες που είχαν ως κίνητρο τη ληστεία. Από την αρχή οι κοπέλες δήλωσαν ότι δεν είχαν σκοπό να σκοτώσουν ή να ληστέψουν τον ηλικιωμένο αλλά υποστήριξαν ότι το θύμα τούς επιτέθηκε σεξουαλικά, όταν τον επισκέφτηκαν στο σπίτι. Στο στάδιο της προδικασίας παρέμειναν προφυλακισμένες επί 6 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου