Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. Ferrari: Ανάκληση της 458 στις ΗΠΑ...Διαβαστε τους λογους.

Ferrari: Ανάκληση της 458 στις ΗΠΑΑκόμη γελάνε στην Αμερική οι δημοσιογράφοι στα περιοδικά αυτοκινήτου με την ανάκληση του μοντέλου 458, που ζήτησε η National Highway Traffic Safety Administration. Ο κρατικός οργανισμός ασφάλειας οχημάτων και αυτοκινητοδρόμων (NHTSA) ζήτησε από τον εισαγωγέα της Ferrari στις Η.Π.Α να ανακαλέσει το μοντέλο 458 γιατί αν παγιδευτεί άνθρωπος στο χώρο αποσκευών της, δεν μπορεί να βγει.
 Η Ferrari 458 είναι ένα sport αυτοκίνητο με άνετο εσωτερικό (όσο άνετο γίνεται) εκτός αν με τη λέξη εσωτερικό εννοείτε το πορτ-μπαγκάζ του. Σε αυτή την περίπτωση, η κατάσταση είναι κακή. Κακή και κάτι παραπάνω γιατί: Πρώτον, ο χώρος αποσκευών της Ferrari δεν είναι άνετος ούτε για τις... βαλίτσες. Δεύτερον, επειδή, δεν λειτουργεί η εσωτερική απελευθέρωση της κλειδαριάς, γεγονός που σημαίνει ότι σύμφωνα με την NHTSA: «Σε περίπτωση που κάποιο άτομο είναι παγιδευμένο στο πορτ-μπαγκάζ αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού ή θανάτου.»
 Αυτό φυσικά ισχύει αν θέλετε να αναγκάσετε ένα τρίτο επιβάτη / θύμα απαγωγής να σας ακολουθήσει με τη βία. Το παράδοξο με το Ιταλικό αυτοκίνητο είναι πως η η εσωτερική απελευθέρωση της κλειδαριάς δεν λειτουργεί όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα:
Αν σας απαγάγουν με μία 458 και σας... βάλουν στο πορτ μπαγκάζ, είναι απίθανο να ξεφύγετε. Η πόρτα του δεν ανοίγει από μέσα όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και όταν κινείται (αν καταφέρετε να την ανοίξετε) θα πρέπει να διαφύγετε καθώς το όχημα θα έχει μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον ο χώρος αποσκευών είναι μπροστά... Εμείς έχουμε μία άλλη ερώτηση ποιος είναι ο υπάλληλος που ανακάλυψε το πρόβλημα και πως το ανακάλυψε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου