Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλής...

Συρία: Οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τέσσερα μέλη σουνιτικής φυλήςΈναν ακόμη κρίκο στη φρικιαστική αλυσίδα των απάνθρωπων πράξεών τους πρόσθεσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αποκεφαλίζοντας τέσσερα μέλη της σουνιτικής φυλής Σαϊτάτ στην ανατολική Συρία. Σύμφωνα μάλιστα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι φανατικοί ισλαμιστές συνεχίζουν να θέτουν στο στόχαστρο τα μέλη της συγκεκριμένης μειονότητας, σε βάρος της οποίας είχαν διαπράξει ήδη μια σφαγή τον περασμένο Αύγουστο. «Το ΙΚ αποκεφάλισε την Κυριακή τέσσερις άνδρες (μέλη) της φυλής Σαϊτάτ στην πόλη Μπουκάμαλ της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζορ, τους οποίους κατηγόρησαν, μπροστά στο πλήθος που συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει την εκτέλεση, ότι συνεργάζονταν με το καθεστώς» του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
 Η Μπουκάμαλ, που βρίσκεται στα σύνορα με το Ιράκ, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις που έχουν πέσει στα χέρια του ΙΚ. Σημειώνεται ότι οι τζιχαντιστές ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής Συρίας, όπου εφαρμόζουν μια εξτρεμιστική εκδοχή του σουνιτικού ισλάμ. Η Σαϊτάτ είναι μια μεγάλη σουνιτική φυλή στη Ντέιρ αλ Ζορ, μια πετρελαιοπαραγωγική επαρχία όπου πολλοί κάτοικοι εξεγέρθηκαν εναντίον των τζιχαντιστών. Μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου ωστόσο, πάνω από 700 μέλη της φυλής αυτής, στη μεγάλη τους πλειονότητα άμαχοι σε χωριά, σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές.
 Η φυλή είχε ξεσηκωθεί στα τέλη του Ιουλίου εναντίον του ΙΚ, μετά την παραβίαση μιας συμφωνίας ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα: τα μέλη των Σαϊτάτ είχαν υποσχεθεί πως δεν επρόκειτο να αντιταχθούν στους τζιχαντιστές, εάν αυτοί δεν στοχοθετούσαν μέλη της φυλής. Μετά την εμφάνισή του όμως το 2013, εν μέσω της συριακής σύρραξης, το ΙΚ πολεμά σε πολλαπλά μέτωπα — εναντίον του καθεστώτος, εναντίον άλλων ανταρτών, εναντίον των Κούρδων — ενώ δεν διστάζει να αποκεφαλίζει και να σταυρώνει τους εχθρούς ή παραβάτες της ακραίας εκδοχής του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου