Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ. Τα λιπαρά ψάρια κάνουν καλό στην ακοή...Απο τον βοτανολογο ΝΙΩΤΗ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!

Μειώνεται ο κίνδυνος απώλειας της ακοής στους ηλικιωμένους Δύο μερίδες ψάρια την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο απώλειας της ακοής κατά ένα πέμπτο, σύμφωνα με μια νέα έρευνα. Τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, ο σολομός και ο κολιός είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι γνωστό ότι λειτουργούν προληπτικά έναντι των καρδιακών παθήσεων, της εμφάνισης καρκίνου, της κατάθλιψης και της αρθρίτιδας. Μια νέα έρευνα που έγινε σε γυναίκες, έδειξε ότι η κατανάλωσή τους μπορεί να μειώσει και τον κίνδυνο κώφωσης. Αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα μιας έρευνας, η οποία είχε γίνει σε 65.215 νοσοκόμες από το 1991 ως το 2009.
 Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών καταγράφηκαν 11.606 περιστατικά απώλειας της ακοής. Οι ερευνητές διαπίστωσαν, ότι συγκριτικά με τις γυναίκες που κατανάλωναν σπάνια ψάρια, εκείνες που έτρωγαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κώφωση. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στο American Journal of Clinical Nutrition. Μία εκ των συγγραφέων της μελέτης, η Dr Sharon Curhan από το νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital της Βοστόνης, ανέφερε ότι η επίκτητη απώλεια της ακοής ήταν μια χρόνια πάθηση που επηρέαζε τη ζωή των πασχόντων.
Τα λιπαρά ψάρια κάνουν καλό στην ακοή
 «Παρότι η μείωση της ικανότητας ακοής θεωρείται αναπόφευκτη πτυχή της γήρανσης, ο εντοπισμός αρκετών δυνητικά τροποποιήσιμων παραγόντων κινδύνου παρείχε νέα στοιχεία γύρω από τις δυνατότητες πρόληψης ή καθυστέρησης της επίκτητης απώλειας της ακοής» εξήγησε η ίδια. Η κατανάλωση οποιουδήποτε τύπου ψαριού ή οστρακοειδών συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο απώλειας της ακοής. Τα ευρήματα αυτά, καταλήγει το δημοσίευμα της Daily Mail, υποδηλώνουν ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της επίκτητης απώλειας της ικανότητας ακοής.

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλοι μου, είναι απαραίτητο να τρόμε ψάρια δυο φορές τουλάχιστον την εβδομάδα για το καλό τής υγείας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα φίλοι μου όμορφη ημέρα να έχουμε όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή