Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.

Ελλάδα
 Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στη Ρόδο, όταν ένας 35χρονος άνεργος πατέρας από τη Ρόδο πήγε στην εφορία με το παιδί του, όταν έμαθε ότι του κατάσχεσαν τα τελευταία 300 ευρώ που είχε στον λογαριασμό του, και είπε στους υπαλλήλους: «Πάρτε το, δεν μπορώ να το ζήσω!» Την παραίτησή της από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και από μέλος του κόμματος, ανακοίνωσε με επιστολή της στον Βαγγέλη Βενιζέλο, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Επιβάλλεται τώρα να καταλάβουμε πως «το κάθετί που λέγεται ή που γίνεται στο εσωτερικό της χώρας» έχει τεράστιο κόστος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην πρώτη πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Παράταξης. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ακόμα συνέλθει από το μεγάλο ιστορικό σοκ του 2009-2010. Δύο βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα εξουδετερωθούν τα ξημερώματα της Παρασκευής στην περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Για λόγους ασφαλείας, το αεροδρόμιο θα παραμείνει αποκλεισμένο για τους επιβάτες από τις 3.30 έως τις 4.30 τα ξημερώματα. Επίσης, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε ρυθμίσεις από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα. Ταρακουνήθηκαν πολλές περιοχές της Ηλείας και της Αχαΐας.
 Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,9 Ρίχτερ. Κόσμος Την ώρα που οι σχέσεις της με τη Δύση συνεχώς επιδεινώνονται, η Ρωσία φαίνεται πως κάνει στροφή προς την Κίνα, επιδιώκοντας να εδραιώσει και να επεκτείνει την ήδη πολύ καλή οικονομική της συνεργασία. Όπως αναφέρει το CNN, oι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών έχουν αυξηθεί στο διπλάσιο τα τελευταία έξι χρόνια. Η πιο χαρακτηριστική είναι η μεγάλη συμφωνία για την πώληση ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα, που έκλεισε τον περασμένο Μάιο. Την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από την ταινία Ζ χρησιμοποίησαν σε βίντεο Κούρδοι, σε μία προσπάθεια να εμψυχώσουν τους μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές. Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα αγόρι 13 ετών σε ένα χωριό της Δυτικής Όχθης την Πέμπτη, ανέφεραν τοπικές ιατρικές πηγές και κάτοικοι της περιοχής. Συνομιλίες σε θετικό κλίμα σχετικά με τον πιθανό ρόλο της Άγκυρας στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους είχαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Τουρκίας.
 Οι συνομιλίες πήγαν «πολύ, πολύ καλά» ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Στις προσπάθειες να μην επεκταθεί ο Έμπολα πέρα από τις τρεις χώρες της Αφρικής που πλήττονται περισσότερο από τον ιό, επικεντρώνεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενώ συναγερμός έχει σημάνει σε ΗΠΑ και Ευρώπη εν μέσω ανησυχιών για την εξάπλωση του ιού. Ύποπτα κρούσματα σε Γαλλία, Δανία, Ρωσία και Ισπανία. Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις Οικονομία Εμπόδια στην προώθηση της διάταξης με την οποία θα μπορούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία βάζει η τρόικα, καθώς δεν συμφωνεί με πολλές από τις ελαφρύνσεις που προωθούνται.
 Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, ώστε να δοθεί άμεσα το πράσινο φως και να συμπεριληφθεί η νέα ρύθμιση σε νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων από μακροπρόθεσμους διεθνείς επενδυτές διαπιστώθηκε στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Πασχάλης Μπουχώρης, στο πλαίσιο roadshow που διοργάνωσε η Bank of America. Την κατάργηση του 70% των απαιτούμενων διαδικασιών αδειοδοτήσεων έναρξης ή λειτουργίας των επιχειρήσεων σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, μέσω μιας «πρωτοποριακής» μεθόδου που συζητάει με την Παγκόσμια Τράπεζα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ν.Δένδιας.
 Ο ορίζοντας για τις αλλαγές είπε είναι ο Ιούνιος του 2015, οπότε θα έχει αλλάξει τελείως και το πτωχευτικό δίκαιο. Αθλητισμός «Μπλόκο» του Μαρόκου στο Κόπα Άφρικα φαίνεται πως βάζει το Μαρόκο, αφού σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η χώρα δεν θέλει να φιλοξενήσει τη διοργάνωση λόγω... έμπολα! Μάλιστα η αφρικανική Συνομοσπονδία έστειλε αίτημα στη Νότια Αφρική για να αναλάβει τη διοργάνωση, καθώς η συγκεκριμένη χώρα δεν έχει πληγεί από τον ιό, ενώ διαθέτει υπερσύγχρονα γήπεδα από Μουντιάλ του 2010. Δείπνο με σκοπό την ανάταση του ηθικού, εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, παρέθεσε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος στους ποδοσφαιριστές και στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Έπειτα από τρία χρόνια εργασιών ανακατασκευής και ανακαίνισης, το νέο «Βελοντρόμ», γήπεδο της Ολιμπίκ Μαρσέιγ, εγκαινιάστηκε επίσημα την Πέμπτη. Με αυξημένη χωρητικότητα 67.000 θεατών (πριν τα βελτιωτικά έργα χωρούσε 60.000), το νέο στάδιο της γαλλικής ομάδας καλύπτεται, πλέον, από 65.000 τετραγωνικά μέτρα λευκής οροφής με κυματιστό στέγαστρο που θα προφυλάσσει τον κόσμο από τις κακές καιρικές συνθήκες. ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/news#ixzz3GNHlczAF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου