Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Σε κρίσιμη κατάσταση το σκυλάκι που έκαψαν ζωντανό για πλάκα ανήλικοι Ρομά...

1Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει από το μεσημέρι της Τετάρτης το μαύρο σκυλάκι που έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης μιας παρέας νεαρών (ανήλικων) Ρομά στην Άρτα πριν από λίγα 24ωρα. Ρεπορτάζ: Γιώτα Περήφανου
 Για το περιστατικό να υπενθυμίσουμε πως οι νεαροί κάνοντας πλάκα μεταξύ τους περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και έβαλαν φωτιά στο σκύλο που φλεγόμενος τράπηκε σε φυγή. Οι δράστες βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και προχώρησαν στην ανάρτησή της στο διαδίκτυο. Μετά την έντονη αντίδραση σε πανελλαδικό επίπεδο από φιλοζωϊκά σωματεία και πολλούς χρήστες των social media ενημερώθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και οι Διευθύνσεις αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων.
 Από την πρώτη στιγμή που προβλήθηκε το βιντεάκι κινητοποιήθηκε άμεσα το Φιλοζωϊκό Σωματείο Άρτας έχοντας σοβαρές ενδείξεις για το σημείο που έγινε το περιστατικό και ότι πρόκειται για άτομα από τον καταυλισμό των Ρομά της περιοχής. Το θέμα πήρε τεράστια διάσταση μέσω του διαδικτύου, χρήστες του Facebook εντόπισαν το προφίλ ενός εκ των φερόμενων δραστών και βοήθησαν το έργο της αστυνομίας. Αν δεν είχε γίνει γνωστό το θέμα μέσω ίντερνετ μπορεί οι ένοχοι να παρέμεναν ασύλληπτοι και ατιμώρητοι. 6 1 2 3 4 5 Εντοπίστηκε το σκυλάκι Σήμερα το πρωί, μετά από μερόνυχτα συνεχούς έρευνας, εθελοντές του Φιλοζωϊκού Σωματείου Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών του τμήματος Ασφάλειας Άρτας κατάφεραν εντόπισαν και περισυνέλεξαν το κακοποιημένο σκυλάκι σε άθλια κατάσταση και αφυδατωμένο. Είναι πραγματικά ένα θαύμα πως κατέφερε το ζωάκι να παραμείνει για δύο 24ωρα ζωντανό. Σε επικοινωνία του 4news με το Φιλοζωϊκό Σωματείο Άρτας μας ενημέρωσαν πως το σκυλάκι δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς έχει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλο του το σώμα, έχασε το ένα μάτι του και παρουσιάζει υψηλό πυρετό.
 Ο κτηνίατρος κύριος Γιώργος Τρομπούκης καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σώσει. Ίσως χρειαστεί τις επόμενες ώρες να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Κάθε στιγμή που περνάει είναι πολύτιμη καθώς δεν ξέρει κανείς πόσο έχουν πειραχθεί εσωτερικά τα όργανά του. Τα παιδιά του Σωματείου της Άρτας ευχαριστούν θερμά όλο τον κόσμο για την πολύτιμη συμπαράσταση και στήριξή του. Από νωρίς που έγινε γνωστή η είδηση για την εύρεση του σκύλου – και όλη τη μέρα – δέχονται πληθώρα μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων. είναι γεμάτη με ευχές για γρήγορη ανάρρωση του σκύλου από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
 Ήδη έχει υπάρξει έντονο ενδιαφέρον για να υιοθετηθεί. Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με το Σωματείο τα μέλη δεν έκρυψαν την ανησυχία τους και για άλλα ζώα εκ των οποίων και κουτάβια τα οποία βρίσκονται στον καταυλισμό των Ρομά. Φοβούνται πως θα υπάρξουν κι άλλα περιστατικά και ζητούν βοήθεια από τις αρχές στο έργο τους. Για την ανάγκη κάλυψης των εξόδων νοσηλείας του κακοποιημένου ζώου υπάρχει λογαριασμός στην Alpha Bank με αριθμό 410002101093705 στο όνομα Τρομπούκης Γεώργιος με την ένδειξη «για το κακοποιημένο σκυλάκι». Οι καταθέτες αν επιθυμούν μπορούν να αναφέρουν όνομα και περιοχή. Ακόμη και η προσφορά ένα (1) ευρώ είναι σημαντική. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί από το Σωματείο και δεύτερος λογαριασμός (σε άλλη τράπεζα) καθώς και ΙΒΑΝ.
 Όσα χρήματα περισσέψουν από την προσφορά του κόσμου θα συγκεντρωθούν για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών αδέσποτων ζώων. Το χρονικό της σύλληψης των αδίστακτων Ρομά Μετά από συντονισμένες ενέργειες που πραγματοποίησαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Άρτας και Ιωαννίνων, οργανώθηκε τη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου αστυνομική επιχείρηση στον οικισμό των Ρομά στην Άρτα όπου και εντοπίστηκαν οι τρεις ανήλικοι φερόμενοι ως δράστες ηλικίας 11, 14 και 16 ετών.
 Σε εξέλιξη είναι ακόμη έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου δράστη ο οποίος συμμετείχε στη βιντεοσκόπηση και ανάρτηση του επίμαχου υλικού στο διαδίκτυο. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας. Σας παραθέτουμε το δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 30 Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου