Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Έκρηξη όλμου με τρεις νεκρούς σε στρατοπαιδο στον Βολο...

Στο πένθος έχουν βυθιστεί οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ύστερα από την είδηση πως τρεις στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης βαρέων όπλων σε πεδίο βολής της Μαγνησίας (Μελισσάτικα). Για τα αίτια της τραγωδίας το Υπουργείο Άμυνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια Άμεσης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).
 Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης βαρέων όπλων στο «Πεδίο Βολής Γλαφυρών» της ΜαγνησίαςΌλα ξεκίνησαν στις 13.30 το μεσημέρι, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη πυροσωλήνας εκτόξευσης όλμων 81mm στο «Πεδίον Βολής Γλαφυρών». Νεκροί είναι δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού (ΕΠΟΠ), οι οποίοι είχαν τον βαθμό του λοχία και ένας νεαρός οπλίτης θητείας με τον βαθμό του δεκανέα. Ειδικότερα, πρόκειται για τους: α) Γ.Ο., 33 ετών β) Α.Μ., 34 ετών και γ) Φ.Α., 19 ετών.
 Όπως έγινε γνωστό, ο 19χρονος ήταν γιος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών. Επιπλέον, ένας αξιωματικός με τον βαθμό του υπολοχαγού μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, φέροντας τραύματα στην κοιλιακή χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Β.Κ., ο οποίος είναι 30 ετών. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σταθερή. Τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν άγνωστα, ωστόσο πυροτεχνουργοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το πυρομαχικό που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης να ήταν ελαττωματικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου