Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ. Ενας ΣΕΦ μας ενημερωνει.Έπεσε πολύ αλάτι στη σάλτσα σου; Δες τι πρέπει να κάνεις!

Οι περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν ότι τα ζυμαρικά πρέπει να μαγειρεύονται σε πολύ αλατισμένο νερό. Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που κρατάνε λίγο νερό από τα μακαρόνια και το ρίχνουν στη σάλτσα για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη. Αυτό που ξεχνάνε, όμως, είναι πως το νερό είναι αρκετά αλατισμένο με αποτέλεσμα να ρίχνουν και άλλο αλάτι στη σάλτσα. Η κατάληξη είναι να δημιουργηθεί ένα πολύ αλμηρό πιάτο.
 Το μυστικό για να χρησιμοποιείς νερό από τα μακαρόνια στη σάλτσα σου είναι απλό. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σου σε αλατισμένο νερό και ταυτόχρονα φτιάξε και τη σάλτσα σου χωρίς αλάτι. Όταν τα μακαρόνια θέλουν ακόμα 1-2 λεπτά για να γίνουν, αφαίρεσε λίγο νερό από την κατσαρόλα και αφού στραγγίσεις τα μακαρόνια ρίξ’τα στο κατσαρολάκι που βρίσκεται η σάλτσα. Μαγείρεψε για ακόμα 1-2 λεπτά και αν θεωρείς ότι χρειάζεται ρίξε και λίγο από το νερό που κράτησες. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου αλάτι στη σάλτσα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου