Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ..... Ετοίμαζαν χτύπημα στις 4 Οκτώβρη!...

Σχέδια για χτυπήματα κατά των εφοπλιστών Βαγγέλη Μαρινάκη και Θεόδωρου Βενιάμη, του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα και της συζύγου του Μαρίας Τσελέντη, των γραφείων της εταιρείας info quest (ιδιοκτησίας Φ. Φέσσα) και της ναυτιλιακής εταιρείας Capital (ιδιοκτησίας Β. Μαρινάκη) βρέθηκαν χθες το βράδυ σε γιάφκα στην περιοχή του Βύρωνα Αττικής. Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο υπήρχαν αναφορές για τους: Βαγγέλη Μαρινάκη, Θόδωρο Βενιάμη, Θόδωρο Φέσσα και την σύζυγό του Μαρία Τις αποκαλύψεις έκαναν στο αρχηγείο της Αστυνομίας ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης.
 Τα σχέδια των επιθέσεων που ματαιώθηκαν εντοπίστηκαν μέσα στο γκαράζ στον Βύρωνα, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ένας 30χρονος. Για τον συλληφθέντα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε ότι είχε στην κατοχή του σημειώσεις για τις δραστηριότητες του Βαγγέλη Μαρινάκη και Θόδωρου Φέσσα, αριθμούς τηλεφώνων της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών πρόεδρος της οποίας είναι ο Θόδωρος Βενιάμης, αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και αποκόμματα εφημερίδων από συγκεκριμένα γεγονότα. Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνταν η πρόβα τζενεράλε ενώ το Σάββατο 4 Οκτωβρίου θα γινόταν το χτύπημα. Ειδικά, δε, για τις 4 Οκτωβρίου υπήρχε σημείωση για τάπερ, ποδήλατο και «λουκάνικα», εννοώντας τα εκρηκτικά καθώς και χρονογραφημένο δρομολόγιο από το γκαράζ στο Βύρωνα στη λεωφόρο Αμφιθέας, εκεί που είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί το στόχο. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Είχα επισημάνει ότι απαιτείται επαγρύπνηση και σοβαρότητα μετά τη σύλληψη Μαζιώτη.
 Οι έρευνες διεξάγονταν υπό πλήρη μυστικότητα και είχε ενημέρωση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. »Συνελήφθη 30χρονος που έμπαινε σε γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν και αποτυπώματα του ΝίκουΣτο μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη Μαζιώτη. Σε ιδιόχειρες σημειώσεις του υπήρχαν αναλυτικές αναφορές για τον Ευάγγελο Μαρινάκη, Θεόδωρο Φλέσσα και τηλέφωνα της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών. Υπήρχε συγκεκριμένη αναφορά στις 3 Οκτωβρίου για πρόβα και στις 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα».
 Από τη μεριά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ σημείωσε ότι στο γκαράζ βρέθηκαν σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά μέρη καθώς και κλειδιά. Τα ευρήματα αυτά, όπως προέκυψε, ανήκουν στο αυτοκίνητο Nissan Sunny το οποίο εξερράγη στις 10 Απριλίου έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας, στη συμβολή των οδών Αμερικής και Σταδίου.
 Tσακνάκης-Κικίλιας Tσακνάκης-Κικίλιας Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσακνάκης, η ομάδα Μαζιώτη θα χτύπαγε με μια βόμβα από μείγμα καθαρού οξυγόνου και ασετυλίνης, που θεωρείται ως ένα από τα ισχυρότερα εκρηκτικά που υπάρχουν. Ο 30χρονος συλληφθείς κατηγορείται για απείθεια, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου, επικίνδυνη σωματική βλάβη, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικού μηχανισμού. Επίσης βρέθηκε το μισθωτήριο συμβόλαιο του γκαράζ στο οποίο βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη, καθώς και ταυτότητα τα στοιχεία της οποίας είχαν υφαρπαγεί αφού ο κάτοχός της δεν είχε δηλώσει κλοπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου