Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

MUNDOBASKET 2014. 4Χ4 η... ασταμάτητη Εθνική, 76-65 την Κροατία...

Πλώρη για την πρώτη θέση στον Β' όμιλο του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας έβαλε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, παίζοντας καλό μπάσκετ, επικράτησε την Τετάρτη με 76-65 της Κροατίας στη Σεβίλλη, έφτασε τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς στη διοργά
νωση και την Πέμπτη θα παίξει απέναντι στην Αργεντινή με έπαθλο την πρωτιά. Η άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης»
 -και- στο σημερινό ματς ήταν πραγματικά για... σεμινάριο, κι έτσι δεν άφησαν περιθώρια στους αντιπάλους τους να πιστέψουν ότι μπορούν να κατακτήσουν το ροζ φύλλο. Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 14 πόντους, ενώ κάτω από τις δύο ρακέτες κυριάρχησε πλήρως ο Μπουρούσης, που είχε 13 πόντους και 10 ριμπάουντ. Στον αντίποδα, από τους Κροάτες, που με 2 νίκες - 2 ήττες, θα τα παίξουν όλα για όλα την Πέμπτη απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, κορυφαίος ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 20 πόντους. O αγώνας Ο ρυθμός του αγώνα ήταν αργός στα πρώτα λεπτά. Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με 0/4 τρίποντα, ωστόσο εν συνεχεία βρήκε λύσεις από τους Πρίντεζη και Μπουρούση με καλάθια των τελευταίων μέσα στην αντίπαλη ρακέτα. (Το ξεκίνημα του ματς) Οι Κροάτες έφεραν το σκορ (6-6) στα ίσα στο 4', ωστόσο σε ένα τρίλεπτο οι διεθνείς μας «έτρεξαν» σερί 6-0 και προηγήθηκαν με νταμπλ σκορ (12-6).
 Οι Λαφαγιέτ από τα 6.75 και Σιμον μάζεψαν και πάλι τη διαφορά, εντούτοις η ελληνική φροντ λάιν (Μπουρούσης, Καϊμακόγλου) «μίλησε» ξανά και βοήθησε την «επίσημη αγαπημένη» να είναι μπροστά στο σκορ με 2 πόντους στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-14 στο 10΄). Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα μας βελτίωσε αρκετά την απόδοσή της και με τους Ζήση και Καϊμακόγλου να βρίσκουν στόχο από τα 6.75 -την ίδια ώρα που οι Κροάτες έμοιαζαν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την άμυνα από… γρανίτη της «γαλανόλευκης»- έτρεξε επιμέρους σκορ 20-9 και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +13 (36-23).
 Μάλιστα, από το 21-19 στο 13' η εθνική κράτησε τους Κροάτες χωρίς καλάθι για περίπου 5 λεπτά και με σερί 11-0 έγραψε το 32-19. Ενδεικτικό της πολύ καλής άμυνας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ήταν οι μόλις 4 πόντοι του Μπογκντάνοβιτς, τη στιγμή που ο σούτινγκ γκαρντ των Νετς έχει μέσο όρο 19 στο Μουντομπάσκετ. Οι παίκτες του Κατσικάρη στο τρίτο δεκάλεπτο με τους Παπανικολάου και Πρίντεζης συνέχισαν να κερδίζουν τις μάχες κοντά στο καλάθι, «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +19 (44-25 στο 26'). Ωστόσο ο Μπογκντάνοβιτς πήρε το... όπλο του και με 12 πόντους σε αυτό το διάστημα, βοήθησε την Κροατία να τρέξει επιμέρους σκορ 5-14,
 μειώνοντας σε 49-39, για να διαμορφώσει ο Σλούκας το σκορ τρίτου δεκαλέπτου (51-39 υπέρ της Ελλάδας). Στην τελευταία περίοδο η Εθνική επικέντρωσε τις επιθέσεις και πάλι μέσα στην αντίπαλη ρακέτα με τους Αντετοκούνμπο, Βουγιούκα να κυριαρχούν. Την ίδια ώρα ο Καϊμακόγλου με δύο συνεχόμενα τρίποντα εκτόξευσε τη διαφορά και πάλι στους +15 (60-45) και παρά την απέλπιδα προσπάθεια των Κροατών να γυρίσουν το ματς, η Εθνική, με συνεχόμενα καλάθια του Μπουρούση κοντά στη ρακέτα αλλά και τα τρίποντα των Παπανικολάου και Καλάθη, κράτησε τη διψήφια διαφορά, φτάνοντας στο τελικό 76-65.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου