Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Facebook: γίνεται ή όχι συνδρομητικό, τι ισχύει...ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.

Facebook: γίνεται ή όχι συνδρομητικό, τι ισχύειΚατά καιρούς, εν είδει αστικών και διαδικτυακώνμύθων αναφύονται πληροφορίες ότι το Facebook σκοπεύει το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνει συνδρομητικό και να πάψει να διατίθεται δωρεάν στα εκατομμύρια των χρηστών του.
 Πριν από λίγες ημέρες ένα δημοσίευμα της βρετανικής Mirror επανέφερε το θέμα με πιο δραματικούς τόνους, καθώς αρκετοί χρήστες του Facebook εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ξεκινά τις χρεώσεις από το Νοέμβριο, με κόστος 2.99 δολάρια ανά μήνα.
 Φαίνεται, όμως, πως όπου υπάρχει καπνός δεν υπάρχει και απαραίτητα φωτιά.
 Η… είδηση ξεκίνησε από τη σατιρική ιστοσελίδα National Report, έγινε viral, με πολλούς ωστόσο στην πορεία να την παρουσιάζουν ως αληθινή, κάτι που δεν ισχύει. Η ψεύτικη είδηση μάλιστα περιελάμβανε και υποτιθέμενες δηλώσεις του Μαρκ Ζούκεμπεργκ.
 Το θέμα, ως εκ τούτου, προκλήθηκε εκ του μη όντος με αποτέλεσμα πολλοί χρήστες, οι οποίοι πίστεψαν ότι σύντομα θα αρχίσουν να πληρώνουν για τη χρήση του Facebook, άρχισαν να ανεβάζουν status εκφράζοντας την αντίθεσή τους και ζητώντας να τους απαλλάξει η υπηρεσία από το μηνιαίο »χαράτσι». Ωστόσο η εταιρεία διέψευσε με επίσημη ανακοίνωσή της την είδηση και σύμφωνα με τη Mirror τεστάρουν μάλιστα ένα νέο tag το οποίο θα ενημερώνει τους χρήστες αν μια είδηση είναι σατιρική ή ψεύτικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου