Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Ισλαμικό Κράτος: Όλη η αλήθεια για τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα...

Ισλαμικό Κράτος: Όλη η αλήθεια για τους τζιχαντιστές στην Ελλάδα Συναγερμός επικρατεί τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, έπειτα από την είδηση που κάνει το γύρο του κόσμου και θέλει έναν άντρα με ελληνική ιθαγένεια να έχει εντοπιστεί από τη CIA στη Συρία και να πολεμά στο πλευρό των τζιχαντιστών.
 Και μπορεί η ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες μέρες να έχει προβεί σε δημόσια διάψευση της είδησης πως στο Μαρκόπουλο Αττικής τζιχαντιστές έχουν εκπαιδευτεί να πιλοτάρουν αεροπλάνα, διάψευση που στηρίζεται μάλιστα σε έρευνα των ίδιων των Ελληνικών Αρχών, ωστόσο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, σίγουρα υπάρχει διαρκής επαγρύπνηση.
 Άλλωστε, μόλις χθες, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, ήρθε στο φως μια η είδηση πως δύο άτομα που ασπάζονται τις θρησκευτικές θέσεις της ακραίας οργάνωσης, σχεδίαζαν επίθεση στο κτήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, γεγονός που έχει ανησυχήσει ακόμη πιο έντονα τις Δυτικές χώρες. Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, προκύπτει πως ένας άντρας και μια γυναίκα από την Ολλανδία, ταξίδευαν πολύ συχνά στη Συρία και στις Βρυξέλλες. Τον Αύγουστο συνελήφθησαν αμφότεροι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και πλέον αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, τη χρηματοδότηση και ενίσχυση της τρομοκρατίας αλλά και αυτή της παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων, αφού σε διαμέρισμα το οποίο χρησιμοποιούσαν στη Χάγη,
 βρέθηκαν πυροβόλα, αλεξίσφαιρο γιλέκο και προπαγανδιστικό υλικό υπέρ του Ισλαμικού Κράτους. Οι συλλήψεις αυτές έχουν σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη, οπότε δε θα μπορούσε να μη συμβεί το ίδιο και στη χώρα μας. Μάλιστα, σύμφωνα με το «ΒΗΜΑ της Κυριακής», η Ελλάδα έχει έναν ακόμη λόγο να ανησυχεί, αφού πρόσφατα η CIA απέστειλε έγγραφο στην ΕΥΠ, στο οποίο υποστηρίζει πως ένας άντρας που μάχεται στο πλευρό των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, φέρεται να έχει ελληνική ιθαγένεια.
 Πρόκειται για έναν 27χρονο ο οποίος από τον Ιούλιο βρίσκεται στη Συρία και πολεμά για το «Ισλαμικό Χαλιφάτο». Αυτή είναι η πρώτη φορά που Έλληνας υπήκοος συνδέεται με τo ISIS και το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στην αστυνομία, η οποία προσπαθεί να βρει το «υπόβαθρό» του. Εκτός των άλλων, η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που συνδέθηκε μετά από αυτό το περιστατικό με τον «ιερό» - όπως τον ονομάζουν οι ίδιοι- πόλεμο των τζιχαντιστών κατά των Δυτικών χωρών. Σε όλα αυτά προσθέστε πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, επτά άτομα που ζουν στη χώρα μας «ελέγχονται» από τις Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση που σκορπά καθημερινά τη φρίκη σε Παγκόσμιο επίπεδο, μέσω των βίντεο και των φωτογραφιών που δίνει στη δημοσιότητα και αφορούν εκτελέσεις ανθρώπων που δεν ασπάζονται το τζιχάντ.
 Οι παραπάνω έχουν εκδηλώσει στο παρελθόν την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στη Συρία, με τους πέντε από αυτούς να έχουν προσπαθήσει να μεταβούν εκεί, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Το σίγουρο είναι πως το ISIS θα απασχολεί για πολύ καιρό το Παγκόσμιο ενδιαφέρον και πως η Ελλάδα, όπως και πολλές άλλες χώρες, δεν ανησυχούν αβάσιμα για την εξάπλωση των τρομοκρατών. Οι αεροπορικές επιθέσεις της συμμαχίας έχουν ξεκινήσει και οι φόβοι για χτυπήματα σε πολλές πόλεις του κόσμου αυξάνονται διαρκώς. Τέλος, σημειώστε πως για το θέμα των τζιχαντιστών έχει κάνει ερώτηση στη Βουλή και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μια ερώτηση που βασίστηκε σε μια φωτογραφία που απεικόνιζε τις μαύρες σημαίες του Ισλαμικού Κράτους στην πλατεία Κλαυθμώνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου