Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΕΚ. Κανένα θέμα με την «Αγια-Σοφιά»...

Καμία ανησυχία δεν επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ για το… κενό που φέρεται να υπάρχει στον φάκελο που έχει καταθέσει για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πλήρως καλυμμένοι οι «κιτρινόμαυροι».
  Τις τελευταίες ώρες έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο ένα έγγραφο από το ΥΠΕΚΑ που αναφέρει πως οποιαδήποτε ενέργεια και αν κάνει η ΑΕΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι παράνομη! Η όλη ιστορία βασίζεται στην ερμηνεία δύο νόμων που «πέρασαν» πρόσφατα από τη Βουλή και στην περίληψή τους αναφέρουν ότι οι διατάξεις του 4277 (Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας - Γήπεδο ΑΕΚ) σε ό,τι αφορά την «Αγια-Σοφιά», καταργήθηκαν από τον νόμο 4280 (Ρυθμίσεις Δασικής Νομοθεσίας).
Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει, αφού η «Ένωση» και το αρμόδιο Υπουργείο βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή επαφή για την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς», με τον πρόσφατο νόμο να δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του συλλόγου να προχωρήσουν για την κατασκευή του νέου γηπέδου. Άλλωστε, το άρθρο 81 προβλέπει μεταξύ άλλων την παραχώρηση 2,4 στρεμμάτων στην ΑΕΚ για το γήπεδό της, αλλά για να γίνει αυτή η παραχώρηση, χρειαζόταν η τροποποίηση του νόμου 998/1979 (άρθρο 82).
 Τα συγκεκριμένα άρθρα ψηφίστηκαν ταυτόχρονα στις 30 Ιουλίου, η «Ένωση» είναι καθ’ όλα νόμιμη όσον αφορά την ανέγερση του νέου της γηπέδου. Ο «Δικέφαλος» έχει κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την κατασκευή του γηπέδου, έχοντας επαφές καθημερινά με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και τον ερχόμενο Οκτώβριο να ξεκινήσουν τα έργα για την «Αγια-Σοφιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου