Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ατελείωτες ουρές στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑ...

Ατελείωτες ουρές στις τράπεζες για τον ΕΝΦΙΑΛήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης Το αδιαχώρητο επικρατούσε σε πολλά υποκαταστήματα τραπεζών από νωρίς το πρωί καθώς οι πολίτες σπεύδουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ για να γλιτώσουν τις προσαυξήσεις. Πρώτοι πρωί – πρωί οι συνταξιούχοι, αφού πολλοί εξ αυτών είχαν πάει για να πάρουν τις συντάξεις τους.
 Ο φόβος όμως για τις προσαυξήσεις για όσους δεν ανταποκριθούν μέσα στις προθεσμίες, έκανε τους περισσότερους να σπεύσουν να πληρώσουν. Σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν την πραγματοποιήσει θα έχει προσαύξηση κατά 0,73% της βεβαιωμένης οφειλής για ένα μήνα, 10% για χρονικό διάστημα δυο μηνών, 20% για όσους καθυστερήσουν πάνω από ένα χρόνο και 30% για όσους δεν πληρώσουν εντός δύο ετών.
 Όπως ανακοινώθηκε από την διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ, οι υπόχρεοι πέραν της δυνατότητας που έχουν να πληρώνουν στα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος στο γνωστό ωράριο ως τις 14:30,μπορούν να κάνουν χρήση των 59 υποκαταστημάτων σε όλη την Ελλάδα που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο ως τις 20:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου