Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΛΛΑΔΑ. Παιδιά χωρίς ζώνες ασφαλείας, σε σχολικά λεωφορεία, που τρέχουν με φθαρμένα ελαστικά...

Την πρώτη εβδομάδα της εκπαιδευτικής χρονιάς βεβαιώθηκαν 253 παραβάσεις σε 5.920 σχολικά λεωφορεία που ελέγχθησαν. Ποιες οι κυριότερες… Εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία σε όλη την χώρα πραγματοποιεί η αστυνομία, η οποία την πρώτη εβδομάδα της εκπαιδευτικής χρονιάς βεβαίωσε ουκ ολίγες παραβάσεις. Πιο αναλυτικά, το διάστημα 11-19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 5.920 σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν συνολικά 253 παραβάσεις.
 Οι 16 εξ αυτών αφορούν φθαρμένα ελαστικά, ισάριθμες παραβίαση ορίου ταχύτητας, 14 μη χρήση ζωνών ασφαλείας, 11 βιβλία ρεπό, 15 ταχογράφο, 9 έλλειψη φαρμακείου και ισάριθμες έλλειψη πυροσβεστήρα, 6 μη αναγραφή ορίων ταχύτητας, 5 στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης, 4 έλλειψη ζωνών ασφαλείας και ισάριθμες παραβίαση σημάνσεων, 3 στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου, 2 κίνηση σε μονόδρομο, ισάριθμες έλλειψη συνοδού, 1 μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 1 κίνηση σε αντίθετο ρεύμα και 135 λοιπές παραβάσεις.
 Να σημειωθεί ότι για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, με μέτρα όπως διάθεση τροχονόμων για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας σε οδικούς κόμβους, κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποίηση διαλέξεων κυκλοφοριακού περιεχομένου στα σχολεία και ενημέρωση των αρμόδιων φορέων σε περιπτώσεις εντοπισμού προβλημάτων που σχετίζονται με το οδικό περιβάλλον των σχολείων για την αποκατάστασή τους.

1 σχόλιο: