Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΙΡΟΣ. Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας! ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς άνεμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν σήμερα, αρχικά στα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην ανατολική νησιωτική χωρά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Αναλυτικότερα: Μακεδονία, Θράκη
 Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ Θερμοκρασία: από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου.
 Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 28 βαθμούς κελσίου. Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Αττική Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: αρχικά μεταβλητοί ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ.
 Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς κελσίου. Θεσσαλονίκη Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 με σταδιακή ενίσχυση στα 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 20 βαθμούς κελσίου. Πρόγνωση για το Σάββατο 27-09-2014 Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές Βροχές τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε σημαντική πτώση (περίπου 8 με 10 βαθμούς) σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου