Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Ξεσηκωμός των Ρομα με μπλόκα....αμεση ενημερωση.

«Μπαρούτι» μυρίζει η περιοχή κατά μήκος της Λεωφ. Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη διαμαρτυρία των Ρομά που διαμένουν σε παρακείμενο καταυλισμό. Ο καταυλισμός πίσω από το Νομισματοκοπείο θα πρέπει να κατεδαφιστεί και οι οικογένειες των Ρομά να μεταφερθούν στα Μέγαρα και συγκεκριμένα στη θέση Κανδύλι του όρους Πατέρα Η δικαστική απόφαση για κατεδάφιση και άμεση απομάκρυνση των παραπηγμάτων τους έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με το κλίμα να είναι τεταμένο από το πρωί εν αναμονή της άφιξης μηχανημάτων ιδιωτικών εταιρειών.
 Οι συγκεντρωμένοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν στις μπουλντόζες να μπουν στον καταυλισμό και ήδη έχουν πυρπολήσει κάδους απορριμμάτων και λάστιχα αυτοκινήτων. Μπλόκα έχουν στηθεί και στις τρεις εισόδους του καταυλισμού και επικρατεί αναβρασμός. Παράλληλα, πυκνός καπνός έχει καταστήσει αποπνικτική την ατμόσφαιρα σε τμήματα της περιοχής. Need Text reEmbed Ανάμεσα στους διαδηλωτές είναι και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), που παραμένουν στην είσοδο του καταυλισμού, φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και κάνουν λόγο για «ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης σε βάρος των Ρομά».
 Λόγω των σοβαρών προβλημάτων στη Λεωφ. Μεσογείων και συγκεκριμένα στο ρεύμα καθόδου, όπου Ρομά έχουν στήσει μπλόκα με κάδους απορριμμάτων, η αστυνομία προχωρεί κατά διαστήματα σε εκτροπή της κυκλοφορίας σε παρακείμενους δρόμους. Σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση και να υπάρξει λύση, στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου βρέθηκε το πρωί, μαζί με εισαγγελέα, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος προχώρησε σε διαβουλεύσεις με αντιπροσωπεία των Ρομά. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έδωσε διορία στους Ρομά να απομακρυνθούν μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι από τις εισόδους του καταυλισμού και να επιτρέψουν στις μπουλντόζες να μπουν στον χώρο για να κατεδαφιστούν τα πρώτα 12 κτίσματα.
 Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί, θα τους δοθεί εξάμηνη παράταση για τη μετεγκατάστασή τους στα Μέγαρα. Η πρόταση που προέκυψε ύστερα από σύσκεψη μεταξύ των φορέων της Περιφέρειας, του δήμου, της γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της αστυνομίας εξετάζεται από τη γενική συνέλευση των Ρομά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου