Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΑΕΔ: πώς θα ανανεώνεται πλέον η κάρτα ανεργίας.....ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ.

ΟΑΕΔ: πώς θα ανανεώνεται πλέον η κάρτα ανεργίαςΕκτός από τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ, σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ αφού μέσω του διαδικτύου θα μπορούν σε λίγες ημέρες, οι άνεργοι εγγεγραμμένοι του ΟΑΕΔ να κάνουν την ανανέωση της κάρτας ανεργίας τους.
 Το μέτρο αφορά 800.000 ανέργους του ΟΑΕΔ, είτε λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, είτε όχι, ενώ η ρύθμιση εί
χε ξαναέρθει στην βουλή αλλά λόγω αντιδράσεων για άλλες διατάξεις είχε αποσυρθεί για να ξανακατατεθεί σήμερα Με τροπολογία προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στον ΟΑΕΔ και η πλήρης αξιοποίηση του διαδικτύου, προκειμένου οι δικαιούχοι του Οργανισμού να έχουν πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες.
Για παράδειγμα, δεν θα απαιτείται πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας. Εξάλλου με την τροπολογία, -τροποποιείται η σύνθεση του ΔΣ της ΗΔΙΚΑ με τη συμμετοχή εκπροσώπου σε αυτό και του υπουργείου Υγείας. -η ΗΔΙΚΑ ΑΕ θα αποδίδει σε άμεση σύνδεση και σε πραγματικό χρόνο ΑΜΚΑ στο νεογέννητο ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση της ληξιαρχικής πράξης γέννησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου