Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΥΓΕΙΑ. Το μεγάλο λάθος που κάνετε και καταστρέφει τον μεταβολισμό σας!...

Το μεγάλο λάθος που κάνετε και καταστρέφει τον μεταβολισμό σαςΟ μεταβολισμός σας είναι ένας από τους πιο ζωτικής σημασίας παράγοντες που ρυθμίζουν την αύξηση και τη μείωση του σωματικού σας βάρους. Ταυτόχρονα, είναι ένας παράγοντας που μπορούμε να επηρεάσουμε με τις επιλογές μας σε διατροφή και τρόπο ζωής. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε καθημερινά και ματαιώνουμε κάθε άλλη προσπάθειά μας να αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας και να χάσουμε σωματικό βάρος είναι ότι δεν μασάμε καλά τις τροφές μας όταν γευματίζουμε.
 Οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε λαίμαργα και γρήγορα το φαγητό που έχουν στο πιάτο τους. Σχεδόν καταπίνουν αμάσητη την τροφή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο να καταπίνουν περισσότερο αέρα από το κανονικό, προκαλώντας αέρια και φούσκωμα στην κοιλιά, αλλά να βλάπτουν και τον μεταβολισμό τους. Η πέψη ξεκινάει από το στόμα, με τη γλώσσα και τα δόντια να διασπούν μηχανικά την τροφή και το σάλιο να κάνει μια πρώτη χημική επεξεργασία για να την μαλακώσει, ώστε να αφομοιωθεί καλύτερα στο έντερο.
 Αν δεν μασάτε καλά την τροφή σας τότε επιτρέπετε σε μισο-επεξεργασμένες τροφές να φτάνουν στο στομάχι, το οποίο δεν είναι εξοπλισμένο για να χειριστεί την πέψη σε αυτό το επίπεδο. Η τροφή που έχει φτάσει στο στομάχι μερικώς μασημένη παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο για να χωνευτεί, παραμένει μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο παχύ έντερο και απαιτείται πολύ περισσότερη δουλειά από το οργανισμό για να την επεξεργαστεί και να πάρει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αντί να καίει περισσότερες θερμίδες αυτό “ενθαρρύνει” το πεπτικό σύστημα να επιβραδύνει την διαδικασία μεταβολισμού των τροφών για να προλάβει να τις επεξεργαστεί.

1 σχόλιο: