Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Δήμος Κερατσινι- Δραπετσώνας: Καταγγελίες γονέων για αποκλεισμό από παιδικούς σταθμούς

Δήμος Δραπετσώνας: Καταγγελίες γονέων για αποκλεισμό από παιδικούς σταθμούςΠερίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο....
Όπως καταγγέλλουν 15 γονείς τα παιδιά τους έμειναν εκτός παιδικού σταθμού ενώ οι ίδιοι πληρούν όλα τα κριτήρια. «Συναντηθήκαμε με τον νυν δήμαρχο για το συγκεκριμένο θέμα. Ρωτώντας τον γιατί δεν δέχεται τα παιδιά μας στον παιδικό σταθμό, τόσο ο ίδιος όσο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, απάντησαν πως μας θεωρούν τσιράκια της προηγούμενης διοίκησης» ανέφερε χαρακτηριστικά η καταγγέλλουσα. Όπως μας είπε η ίδια η προηγούμενη διοίκηση έχασε το ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να απολυθούν 3 δάσκαλοι.
 Μάλιστα αν και βάσει νόμου προηγούνται οι επανεγγραφές, τα παιδιά όχι μόνο δεν προηγήθηκαν αλλά έμειναν και εκτός παιδικού σταθμού. Ιδιαίτερη βαρύτητα αξίζει να δώσουμε στο γεγονός πως, όπως η ίδια καταγγέλλει, η λίστα με τα παιδιά που έγιναν δεκτά στον παιδικό σταθμό δεν υπογράφεται από τον πρόεδρο του σταθμού. «Έχουμε δάνειο για το σπίτι μας ενώ το εισόδημά μας δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.
Στον παιδικό σταθμό υπάρχουν παιδιά που το εισόδημα των γονιών τους ξεπερνά τα 30.000 ευρώ. Πληρούμε όλα τα μόρια σε αντίθεση με αυτά που λέει η αντιδήμαρχος.» ισχυρίζεται η μητέρα. Όπως η ίδια τονίζει επόμενο βήμα και των 15 γονιών είναι η παραπομπή στον εισαγγελέα. «Θα ακολουθήσουμε τη νομική οδό» λέει χαρακτηριστικά. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ ο παιδικός σταθμός έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 50 παιδάκια αυτή τη στιγμή εγγεγραμμένα είναι μόλις 15.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου