Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ. Απο τον Δικηγορο ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΜΑ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν υπήρξε κόμμα, με την κλασική έννοια του όρου. Υπήρξε η ριζοσπαστική έκφραση μιας παράταξης που άρχισε να υπάρχει στην ελληνική κοινωνία απο το 1870, με το Χαρίλαο τρικουπη και την Ελιά.
 Μετα τις εκλογες του 2012, έπαψε να εκφράζει αυτο το ιστορικό ρεύμα, το οποίο έμεινε και πολιτικα άστεγο. Ειναι σήμερα η ώρα να ξεκινήσουμε την προσπάθεια επανεκκίνησης της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης. Αρχικά μέσα απο νέο μετωπικό σχήμα συμμετοχής στις εκλογες, με στόχο τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικου σχηματισμού. Ιδεολογικοί πυλώνες της προσπάθειας μας πρεπει να ειναι , ο πατριωτισμός και η στήριξη της κοινωνικής συνοχής. Ιδεολογία μας, η αριστερή σοσιαλδημοκρατία.
 Αυτός ειναι ο μόνος δρόμος για να ανανεωθεί η παράταξη, να συνδεθεί με την ελλαδα που πρεπει να ανατείλει, να αποσυνδεθεί απο πρόσωπα και νοοτροπίες που πλήγωσαν το λαό. Το παλιό βέβαια θα συνεχίσει να αντιστέκεται.
 Ιδιοτελείς άνθρωποι, που διαχειρίστηκαν εξουσίες εκμεταλλευόμενοι τον ιδεαλισμό των αγνών συντρόφων που επέμειναν να στηρίζουν σε δύσκολες στιγμές, θα επιχειρήσουν να μείνουν στο προσκήνιο μέσα απο μια μάχη εικόνων και συμβόλων! Εικόνων και συμβόλων που οι ίδιοι πρόδωσαν και ευτελησαν. Ας τους προσπεράσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου