Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. Μουσουλμάνοι κληρικοί τάσσονται κατά του Ισλαμικού Κράτους...

Μουσουλμάνοι κληρικοί τάσσονται κατά του Ισλαμικού ΚράτουςΜε επιστολή τους 100 κληρικοί καταφέρονται κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ – Τους κατηγορούν πως δεν είναι σωστοί Μουσουλμάνοι Μετά τα αποτρόπαια εγκλήματα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτος με τους αποκεφαλισμούς δεκάδων αθώων ανθρώπων, εκ των οποίων και ομήρων από τη Δύση, Μουσουλμάνοι κληρικοί τάσσονται κατά της εξτρεμιστικής οργάνωσης.Με επιστολή τους 100 κληρικοί καταφέρονται εναντίον των βίαιων πρακτικών των μελών του ΙΚ και επικαλούνται 24 διαφορετικούς λόγους για τους οποίους οι μαχητές της οργάνωσης δεν είναι σωστοί Μουσουλμάνοι.
 Σύμφωνα με τους 100 κληρικούς οι εξτρεμιστές δεν έχουν ούτε το δικαίωμα να αποκαλούνται τζιχαντιστές, ενώ κατηγορούν τον επικεφαλής του ΙΚ Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκνταντί, ότι χρησιμοποιεί το στρατό του για ειδεχθή εγκλήματα και παραβίαση των αρχών του Ισλάμ, αλλά και λανθασμένη χρήση της ισλαμικής γραφής και παραβίαση των αρχών της ηθικότητας που επιβάλει ο νόμος της σαρίας.
 «Ποιος σας έδωσε την άδεια (να ιδρύσετε χαλιφάτο);», διερωτάται η ομάδα μουσουλμάνων κληρικών και συνεχίζει λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε μία διεφθαρμένη λογική που υποστηρίζει πως «μόνο εμείς οι Μουσουλμάνοι αποφασίζουμε ποιος θα είναι ο χαλίφης, τον οποίο έχουμε επιλέξει και όποιος δεν τον δέχεται δεν είναι Μουσουλμάνος». Η επιστολή που δημοσιεύθηκε στα αραβικά και τα αγγλικά σε ιστοσελίδα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το ΙΚ παραβιάζει τους νόμους του μοντέρνου Ισλάμ, καθώς απαγορεύεται κάποιος να σκοτώσει κανείς αθώους ανθρώπους και κρατούμενους, να καταπατηθούν τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών, να επανέλθει η σκλαβιά, οι βασανισμοί, να καταστρέφονται τάφοι, να κακοποιούνται πιστοί άλλων θρησκειών, να ανακηρύσσεται χαλιφάτο και να εκδίδεται φετβά χωρίς την απαραίτητη θρησκευτική εκπαίδευση και τη γνώση της αραβικής γλώσσας, ή ακόμα να υπεραπλουστεύονται οι νόμοι της σαρία.
 «Έχετε σκοτώσει πολλούς αθώους, οι οποίοι ούτε ήταν μαχητές ούτε ένοπλοι ήταν, μόνο γιατί διαφωνούσατε με τις απόψεις τους. Δεν μπορεί να ισχύει μία επιθετική τζιχάντ μόνο γιατί ο κόσμος έχει διαφορετικές απόψεις και θρησκείες», αναφέρει η επιστολή και εξηγεί πως η τζιχάντ είναι ιερή έννοια για το Ισλάμ. Όσο για τα παιδιά που πέθαναν κατά τη διάρκεια επιθέσεων του ΙΚ ή χρησιμοποιήθηκαν στη μάχη, οι κληρικοί ασκούν δριμεία κριτική στον αλ-Μπαγκνταντί. «Στα σχολεία σας κάποια παιδιά βασανίζονται και αναγκάζονται να εκτελούν τις εντολές σας, ενώ άλλα εκτελούνται. Αυτά είναι εγκλήματα κατά αθώων που είναι πολύ νέοι και δεν είναι ούτε ηθικά υπόλογοι», συνεχίζει η επιστολή.
 Όσο για τη χρήση ιερών κειμένων για το Ισλάμ, οι 100 τονίζουν πως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα από το Κοράνι πριν κάποιος το μελετήσει καλά και το κατανοήσει. Στην επιστολή, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε ειδική αναφορά στους αποκεφαλισμούς των Αμερικανών δημοσιογράφων, Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ, αλλά και στην απαγωγή του Βρετανού Ντέιβιντ Χέινς. Όπως αναφέρει το κείμενο, λοιπόν, «είναι γνωστό ότι όλες οι θρησκείες απαγορεύουν τη δολοφονία απεσταλμένων. Οι δημοσιογράφοι –αν είναι ειλικρινείς και δεν είναι πράκτορες φυσικά- είναι απεσταλμένοι για την αναζήτηση της αλήθειας, γιατί η δουλειά τους είναι να αναδεικνύουν την πραγματικότητα των ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου