Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ! Κaspersky Internet Security Multi-Device 2015: Ενοποιημένη σουίτα προστασίας για υπολογιστές και φορητές συσκευές

Kaspersky Internet Security Multi-Device 2015: Ενοποιημένη σουίτα προστασίας για υπολογιστές και φορητές συσκευέςΣτις μέρες μας οι περισσότεροι χρησιμοποιούν πολλές και διαφορετικές συσκευές για να συνδεθούν στο Διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την B2B International και την Kaspersky Lab, το 79% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί πάνω από ένα Λειτουργικό Σύστημα (ή αλλιώς το περιβάλλον εργασίας της συσκευής).
 Ανεξάρτητα από τη συσκευή που προτιμούν, οι χρήστες πρέπει να δίνουν προσοχή σε μέτρα ασφάλειας, καθώς το Διαδίκτυο είναι πλέον γεμάτο με απειλές που επηρεάζουν όλες τις δημοφιλείς πλατφόρμες. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Kaspersky Security Network, ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον της πλατφόρμας OS X υπερτριπλασιάστηκε το 2013. Κατά την ίδια περίοδο, εντοπίστηκαν πάνω από 143.000 νέα κακόβουλα προγράμματα για φορητές συσκευές, τα οποία στρέφονται εναντίον του Λειτουργικού Συστήματος Android της Google, σε ποσοστό άνω του 99%. Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν ότι υπάρχει μια πληθώρα διαδικτυακών απειλών. Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των Ευρωπαίων χρηστών φοβάται μήπως χάσει χρήματα από online απάτες, το 61% ανησυχεί ότι κάποιος θα αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα και το 64% προβληματίζεται με τη σκέψη ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να τους παρακολουθήσουν κρυφά, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν ή να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.
 Σε ποσοστό 57%, οι ερωτηθέντες ανησυχούν για το τι μπορεί να συναντήσουν τα παιδιά τους στο Διαδίκτυο. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και την B2B International αναδεικνύει ότι οι μεγαλύτερες ανησυχίες των χρηστών του Διαδικτύου αφορούν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής και ταυτότητας, την διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων, την προστασία των χρημάτων τους και την ασφάλεια των παιδιών τους. Επιπλέον, το 79% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί συσκευές με διαφορετικές πλατφόρμες και απαιτεί λύσεις ασφάλειας για πολλαπλά συστήματα, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη η συνεχής αύξηση των online απειλών. Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, σχεδόν 315.000 νέα δείγματα κακόβουλου λογισμικού εμφανίζονται κάθε μέρα. Κανένα Λειτουργικό Σύστημα δεν μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές, καθώς οι εποχές που οι επιτιθέμενοι επικεντρώνονταν σχεδόν αποκλειστικά στα Windows έχουν περάσει προ πολλού, με τις επιθέσεις σε υπολογιστές Mac και Λειτουργικά Συστήματα φορητών συσκευών να βρίσκονται σε διαρκή άνοδο.
 Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση της στροφής σε φορητές λύσεις, ο αριθμός των κακόβουλων προγραμμάτων που στοχεύουν το πιο δημοφιλές mobile λειτουργικό σύστημα, το Android, συνεχίζει να αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, με την Kaspersky Lab να εντοπίζει περίπου 20.000 νέα δείγματα κάθε μήνα. Με τη σειρά τους, οι ιστοσελίδες phishing (πλαστές σελίδες που έχουν αναπτυχθεί με στόχο την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών) αποτελούν μια καθολική ψηφιακή απειλή που ενέχει κινδύνους για όλους τους χρήστες, ανεξάρτητα από τη συσκευή ή το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν.
 Κάθε μήνα, το Kaspersky Security Network καταγράφει πάνω από 137.000 νέες σελίδες phishing, οι οποίες στοχεύουν να εξαπατήσουν τους χρήστες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά και οικονομικά δεδομένα. Σε έναν κόσμο όπου οι διαδικτυακές απειλές εξελίσσονται διαρκώς, υπάρχει ανάγκη για ένα αξιόπιστο λογισμικό ασφάλειας, που να είναι ικανό να παρέχει απόλυτη προστασία από τις ψηφιακές απειλές σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιείται για επικοινωνία, διαδικτυακές αγορές και τραπεζικές συναλλαγές.
Με στόχο την πλήρη ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών, την προστασία της ιδιωτικής ζωής τους και των οικονομικών τους συναλλαγών, καθώς και για την online ασφάλεια των παιδιών, η Kaspersky Lab ενημερώνει συνεχώς και βελτιώνει τις λειτουργίες και τις τεχνολογίες των λύσεων ασφάλειας που διαθέτει. Η Kaspersky Lab παρουσιάζει τη νέα αναβαθμισμένη λύση της για την ασφάλεια των οικιακών χρηστών, το Kaspersky Internet Security - Multi-Device 2015. Η λύση έχει αναπτυχθεί με στόχο την προστασία των χρηστών συσκευών Windows, OS X και Android από τις υφιστάμενες αλλά και από νέες απειλές, ώστε η διαδικτυακή τους ζωή να είναι ευκολότερη και ασφαλέστερη.
 Οι τελευταίες εκδόσεις των καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky Lab ενσωματώνουν αρκετές απολύτως νέες τεχνολογίες, οι οποίες βελτιώνουν το επίπεδο της προστασίας απέναντι σε κακόβουλο λογισμικό κρυπτογράφησης, εμποδίζουν την παρακολούθηση της webcam του χρήστη και θωρακίζουν τις συσκευές ενάντια στους κινδύνους που εγκυμονούν τα ευπαθή δίκτυα Wi-Fi. Με μία μόνο άδεια, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 σε υπολογιστές, tablet και smartphone (ο συνδυασμός μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη και ο αριθμός των συσκευών καθορίζεται από την άδεια χρήσης που αγοράζεται).
 Όλα τα components της λύσης διαθέτουν παρόμοιο σχεδιασμό και κοινή λογική σε ό,τι αφορά στο interface. Κάθε component προσαρμόζεται στην κατάλληλη πλατφόρμα και μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές που αναπτύχθηκαν με στόχο τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Το Kaspersky Internet Security – Multi-Device 2015 προστατεύει τις εξής πλατφόρμες: • Microsoft Windows • Apple OS X • Google Android • Windows Phone και iOS (Safe Browser)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου