Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΕΝΔΕΙΑΦΕΡΟΝ!. Συντάξεις: ποιοι αγρότες μπορούν να βγουν στα 62 χρόνια. Προϋποθέσεις!...

Συντάξεις: ποιοι αγρότες μπορούν να βγουν στα 62 χρόνια. ΠροϋποθέσειςΔικαίωμα για να βγουν στη σύνταξη στα 62 χρόνια, μετά όμως από τη συμπλήρωση 40 ετών ασφάλισης, αποκτούν και οι αγρότες, με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή.
 Μάλιστα, στο τελικό κείμενο της διάταξης για τις συντάξεις των αγροτών προβλέπεται και η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών, όπως ισχύει για τους ασφαλισμένους στα υπόλοιπα Ταμεία. Τονίζεται, πως για τη συμπλήρωση των 40 ετών ασφάλισης θα ισχύει τελικά και το δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών ετών, σύμφωνα με όσα ισχύουν για τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία.
 Παράλληλα, προβλέπεται ότι σε περίπτωση που ο ΟΓΑ είναι τελευταίος ασφαλιστικός φορέας, αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από τον Οργανισμό, ή αν ο Οργανισμός δεν είναι αρμόδιος για την κρίση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η αίτηση συνταξιοδότησης δεν διαβιβάζεται σε προηγούμενο ασφαλιστικό φορέα, πριν από τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας. Τέλος, με δεύτερη διάταξη που ψηφίστηκε χθες, δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής ανανέωσης της κάρτας ανεργίας, χωρίς να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ανέργων στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου