Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΕΘΝΗ. ΟΗΕ: Περισσότεροι από 3.500 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία...

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 3.500 οι νεκροί από τις συγκρούσεις στην ΟυκρανίαΤουλάχιστον 3.543 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις που διεξάγονται ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία σύμφωνα με τον Ιβάν Σιμόνοβιτς, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αρμόδιου για τα ανθρώπινα δικαιώματα
. «Ας μου επιτραπεί να προσθέσω ότι ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τους θανάτους οι οποίοι έχουν καταγραφεί από τις διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης και ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανό να είναι σημαντικά υψηλότερος», τόνισε ο ίδιος. Ο απολογισμός των νεκρών έχει αυξηθεί κατά 950 σε σύγκριση με τον προηγούμενο προσωρινό απολογισμό για τον οποίο είχε κάνει λόγο ο Οργανισμός, την 29η Αυγούστου.
 Στον απολογισμό αυτό συμπεριλαμβάνονται τα θύματα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ και κατερρίφθη την 17η Ιουλίου ενώ πετούσε πάνω από την ανατολική Ουκρανία με 298 επιβαίνοντες. Παρά το γεγονός ότι συμφωνήθηκε και σε γενικές γραμμές τηρείται μια εκεχειρία την 5η Σεπτεμβρίου, ο Σιμόνοβιτς εκτίμησε μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι δέκα άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους.
 Ωστόσο, επισήμανε πως ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ χαμηλότερος από τους 42 θανάτους που καταγράφονταν κατά μέσον όρο την ημέρα πριν συμφωνηθεί η κατάπαυση του πυρός. Επίσης σύμφωνα με τον Σιμόνοβιτς, 500 ως 800 άνθρωποι συνεχίζουν να κρατούνται όμηροι από τους αυτονομιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου