Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ.Συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με υπέροχα μυρωδικά και ελιές!...

5249Πιάτο της βόρειας Αφρικής με έντονη γεύση κοντά στα δικά μας όμως γευστικά μονοπάτια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη. Διαβάστε τη συνταγή για το κοτόπουλο: Εκτέλεση: 1 ώρα Μερίδες: 2 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο σκόνη 1/2 κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 4 πόδια κοτόπουλου από το χασάπη ή 6 από το σουπερμάρκετ με κόκαλο 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά του γλυκού σαφράν 2 κουταλιές του γλυκού κουρκουμά σκόνη 100 γραμμάρια πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι 2 μεγάλα λεμόνια Εκτέλεση:
 1. Λιώστε τις σκελίδες σκόρδου σε πάστα μαζί με λίγο λεμόνι. Αναμείξτε με την πάπρικα, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και αφήστε το όσο μπορείτε
. 2. Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
 3. Σηκώστε το κοτόπουλο με μια τρυπητή κουτάλα και προσθέστε το κρεμμύδι με λίγο περισσότερο λάδι, αν έχει τελειώσει.
 4. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει και μετά προσθέστε το σαφράν, τον κουρκουμά και τις ελιές.
 5. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 2΄ και ξαναβάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Ρίξτε από πάνω το χυμό ενός λεμονιού και 225ml κρύο νερό. Κόψτε σε φέτες το δεύτερο λεμόνι και προσθέστε το στην κατσαρόλα.
 6. Αφήστε το να πάρει βράση, σκεπάστε με καπάκι και σιγοβράστε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο, περίπου για 15΄, ανακατεύοντας συχνά.
 7. Χρειάζεστε περίπου 5 κουταλιές της σούπας πικάντικο ζωμό ανά άτομο. Αν έχουν μείνει πολλά υγρά, βράστε το σε δυνατή φωτιά για να μειωθούν κάπως (μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν χρειάζεται). 8. Ελέγξτε τα καρυκεύματα, προσθέτοντας αλάτι αν απαιτείται, ανάλογα με το πόσο αλμυρές είναι οι ελιές. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα από πάνω. Και με πιλάφι, αν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου